Hírfolyam

371

Megtriplázott eltiltás. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) tizennyolc hónaposra növelte Samir Nasri doppingvétség miatti eltiltását. Mint ismert, a 31 esztendős futballistát az UEFA februárban fél évre eltiltotta egy 2016-ban elkövetett doppingvétség miatt. A jelenleg csapat nélküli Nasri fellebbezett az ítélet ellen, ám a szövetség súlyosbította büntetését, így a 41-szeres francia válogatott középpályás novemberig nem edzhet és nem léphet pályára egyik klub színeiben sem. Az UEFA közleménye szerint Nasri 18 hónapos eltiltása 2017. július 1-jétől számítandó, így az Olympique Marseille, az Arsenal és a Manchester City korábbi játékosa november 1-jétől állhat ismét munkába. Más kérdés, hogy Nasri a 2017–2018-as idényben (azaz az UEFA által megszabott időszak alatt) nyolc találkozón pályára lépett a török élvonalbeli Antalyasporban.

Távozott Collina. Személyes okokra hivatkozva Pierluigi Collina távozott az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) játékvezetői testületének vezetői posztjáról. Az UEFA szerdai közleményében nem utal arra, miszerint az lenne a döntés hátterében, hogy a Bajnokok Ligája mostani szezonjára nem vezették be a videobírót, pedig Collina a nemzetközi szövetségben (FIFA) ugyanezt a pozíciót betöltve támogatta, hogy a nyári, oroszországi világbajnokságon már alkalmazzák. Aleksander Ceferin UEFA-elnök szerint ugyanis még idő kell ahhoz, hogy fejlődjön a rendszer használata. A bíráskodástól 2005-ben visszavonult olasz sípmestert nyolc év után honfitársa váltja a poszton az 50 esztendős Roberto Rosetti személyében, aki 2010-ig maga is nemzetközi játékvezető volt. Az 1999-es BL- és a 2002-es vb-döntőn bíráskodó Collina irányítása során olyan programokat dolgozott ki, amelyekkel fejlődött a bírók fizikai állapota és technikai feltételei, illetve a csapatok és taktikájuk ismerete a felkészítésük részévé vált.

Három város pályázik. Az Olasz Olim­piai Bizottság (CONI) szerdai bejelentése szerint három város, Milánó, Torino és Cortina közösen pályázik a 2026-os téli játékok rendezési jogára. A nyolc év múlva sorra kerülő téli játékokra jelenleg négy érdeklődő van az olasz pályázat mellett: Calgary, a törökországi Erzurum, Stockholm, valamint a japán Szapporo. A végső pályázókat októberben választják ki, majd a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jövő szeptemberben, éppen Milánóban dönt a házigazdáról.

Megnövelt eltiltás. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tizennyolc hónaposra növelte Samir Nasri doppingvétség miatti eltiltását. Mint ismert, a 31 esztendős futballistát az UEFA februárban fél évre eltiltotta egy 2016-ban elkövetett doppingvétség miatt. A jelenleg csapat nélküli Nasri fellebbezett az ítélet ellen, ám a szövetség súlyosbította büntetését, így a 41-szeres francia válogatott középpályás novemberig nem edzhet és nem léphet pályára egyik klub színeiben sem. Az UEFA közleménye szerint Nasri 18 hónapos eltiltása 2017. július 1-jétől számítandó, így az Olympique Marseille, az Arsenal és a Manchester City korábbi játékosa november 1-jétől állhat ismét munkába. Más kérdés, hogy Nasri a 2017–2018-as idényben (azaz az UEFA által megszabott időszak alatt) nyolc találkozón pályára lépett a török élvonalbeli Antalyasporban.

Meghosszabbították a szerződését. Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) már most szeretné meghosszabbítani Gareth Southgate szövetségi kapitány szerződését, amely jelenleg a 2020-as Európa-bajnokság végéig szól. A szakember népszerűsége az egekbe szökött a szigetországban, miután a múlt hónapban az elődöntőig vezette a válogatottat az oroszországi világbajnokságon. A csapatot ott a későbbi ezüstérmes horvátok állították meg. Az FA 2016 novemberében nevezte őt ki, a megállapodás négy évre szólt. „Gareth eddig remek munkát végzett, szeretnénk, ha 2020 után is maradna. Úgy gondolom, ez mindkét félnek tetszene, de most szabadságon van, majd ha visszajön, leülünk tárgyalni” – mondta Martin Glenn, a szövetség ügyvezetője. A 47 éves Southgate korábban a Middlesbrough és az angol U21-es válogatott edzője volt.

Intenzívre került. Egy bécsi kórházban ápolják Niki Laudát, a Mercedes F1-csapatának tanácsadóját és kisebbségi tulajdonosát, korábbi háromszoros világbajnokot, írja az Oe24, amely úgy tudja, hogy a 69 éves osztrákot egy ideig az intenzíven is ápolták. A lap szerint legalább 12 napja egy bécsi kórházban fekszik Lauda, aki ibizai nyaralásán fázott meg, ennek a tünetei súlyosbodtak el, és köhögése annyira súlyossá vált, hogy azonnal hazatért magánrepülőjével, hogy egy bécsi klinikán rendbe hozzák. Ezért is hagyta ki mind a Német, mind a Magyar Nagydíjat. Az Oe24 információi szerint a Német Nagydíj péntekjén került az intenzívre, ahol egészen a múlt hét közepéig maradt, majd áthelyezték egy normál kórházi szobába, jelenleg is ott ápolják.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.