2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Hinni, akarni és remélni kell: Farkaslaki zsoké a Nemzeti Vágtán

Látványos bemutatón szórakoztatták a Nemzeti Vágta közönségét                                        Fotó: Szilágyi Dalma-Orsolya

Budapesten tizenkettedik alkalommal rendezték meg szombaton és vasárnap a Nemzeti Vágtát. A Hősök terén több ezren követték figyelemmel a kétnapos eseményt, mindenki kíváncsian várta, hogy idén melyik ló lesz a leggyorsabb. Az eseményt a versenyeken kívül számos lovasbemutató is színesítette, így az érdeklődők látványokkal és izgalmakkal teli eseményen vehettek részt.

Hargita megyéből Székely­ke­resztúrról Farkas Ferenc és Farkaslakáról Tamás Csaba vett részt az idei vágtán. Farkas Ferenc a 11. előfutamban ötödik helyezést ért el, míg Tamás Csaba a 9. előfutamban harmadikként ért a célba Fiber nevű lovával.
Tamás Csaba fiatalkora óta szenvedélyesen űzi ezt a sportágat és imádja a lovakat. Sok erőfeszítéssel és nagy reménnyel készült az idei versenyre, hogy számára ideális helyezést érjen el. A lovast nagyon sokan támogatták: Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségen keresztül, valamint a Lófő Lovas Hagyományőrző és Sportegyesület. Az egyesülettel közösen szurkoltak Hargita Megye Tanácsának munkatársai is, akik a futam kezdetéig teljes szívvel támogatták Csabát.
− Nagyon sok munkám van ebben. Az elmúlt évet csak a felkészülésnek szenteltem. Remélem, a tavalyi eredményhez képest idén jobban tudok majd teljesíteni. De eredménytől függetlenül példát szeretnék mutatni az otthoni fiataloknak, hogy igenis minden megvalósítható, csak hinni, akarni és remélni kell – nyilatkozta izgatottan futama előtt pár perccel Tamás Csaba farkaslaki lovas.
Hasonlóképp a tavalyi vágtához, a farkaslaki zsoké második alkalommal lett áldozata egy banális baklövésnek. Így hiába, hogy az utolsó pár méterben nagyon ügyesen megküzdött a harmadik helyért, ez sajnos nem volt elegendő a vasárnapi döntőbe jutáshoz.
− Tüzetesen követtem Csaba felkészülését. Nagy tehetségnek ígérkezik, kiemelkedően elszánt lovas. Látványos volt a felkészülésbe belefektetett munkája és hite. Elrontották a startot, utolsó helyen álltak, de így is felvergődtek a harmadik helyre Fiber nevű lovával. Nagyon büszkék vagyunk rá, példaértékű az elhivatottsága a lovaglás iránt – büszkén fogalmazott Geréb Péter, Farkaslaka alpolgármestere.
A Nemzeti Vágta döntőjét idén is Temerin lovasa, Nagy Arnold nyerte meg Fantázia nevű lován. Arnold egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át a díjátadón. A nemzetközi futamot is megrendezték, ahol az első helyezett az Egyesült Királyság lovasa, Liana Nicholas lett. A gyerekek is felmérhették tudásukat a kishuszár vágtán, amelynek győztese Vörös Tamara, Csetény lovasa lett.

Szilágyi Dalma-Orsolya, Budapest

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb