Hímes tojást vegyenek!

Ünnepi vásár Székelyudvarhelyen

322

Megnyílt, és még nagypénteken is látogatható a húsvéti vásár Székelyudvarhelyen, a Márton Áron téren. Finomságokban nincs hiány, és ha az ajándékozás is része az ünnepnek, akkor míves kézműves tárgyak közül is lehet válogatni.

Húsvéti hangulat, ősi jelképek. Hímes tojás – akár ajándékba is Fotó: Asztalos Ágnes

Mintegy 40 standot állítottak fel a Márton Áron téren, ahol a húsvéti vásár ideje alatt naponta 10–19 óra között helyi termékeket, kézműves alkotásokat lehet vásárolni. Tegnap délelőtt a hűvös, borús idő ellenére is benépesült a vásár. Megtalálhatók a sokak által kedvelt gyergyószentmiklósi és csíkdánfalvi hústermékek, a környékbeli sajtkészítők finomságai, de minőségi pálinkát és bort is vásárolhatunk az ünnepi asztalra. Sütemények, házi készítésű, kézműves kekszek, szörpök és lekvárok is beszerezhetők a vásárról. A már jól ismert kézművesek is kint vannak, érdekes színfoltot jelent a kilyénfalvi kézművesek standja, ahol írott tojásokban gyönyörködhetünk, megvásárolhatjuk az ünnepi asztal díszeit is, sőt ajándékdobozban is kínálnak húsvéti hímes tojást.
A vásár ideje alatt teljes forgalomzár van a Márton Áron téren, ez bizony kissé nehézkessé tette a városközpont forgalmát. A polgármesteri hivatal értesítője szerint szombaton 13 óráig marad érvényben a lezárás, ez időszak alatt minden irányból tilos a behajtás a Patkónak is nevezett térre.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek