Hídjavításra, parkolóautomatára szánnak pénzt

Városi tanácsülés Gyergyószentmiklóson

76

Idén utoljára volt lehetőség a beruházási lista módosítására, ezért ült össze rendkívüli ülésre a Gyergyószentmiklósi Városi Tanács. Többek között hídjavításra és parkolóautomaták vásárlására különítettek el pénzt tegnap.

A Rákóczi utcában még tart a munka. A költségekre pályázaton szerezne pénzt a város

A beruházási lista és az idei költségvetés módosításáról döntöttek a gyergyó­szent­miklósi tanácsosok. Megszavazták, hogy 7 ezer lejre multifunkcionális nyomtatót vásárolnak, amelyet a polgármesteri hivatal szociális osztálya és a helyi rendőrség használ majd. 23 ezer lejt különítettek el ingatlanvásárlásra, 65 ezer lejt pedig parkolóautomaták vásárlására, ugyanis az önkormányzat fizetéses parkolási rendszert működtetne, ehhez pedig először is jegyautomatákat kell megvennie. A korábban elfogadott parkolási szabályzat szerint előbb a főtéren és környékén, majd fokozatosan a város más forgalmas részein vezetik be a fizetéses parkolást.
Panasszal fordultak a Malom utcai lakosok a városvezetéshez: megrongálódott a Békényen átvezető híd, sürgős felújításra van szükség. 75 ezer lejt tettek félre ezen probléma orvoslására. Nagy Zoltán polgármester elmondta: új hidat építenek, a jelenleginél erősebb szerkezettel.
A fűtésrendszer egyes elemeinek javítására, valamint a kazánok ellenőrzését lehetővé tevő rendszer beszerzésére 23 ezer lejt szavaztak meg.
Döntöttek arról is, hogy 29 ezer lejes támogatást nyújt az önkormányzat a sportiskolának azért, hogy a Basilidesz Tibor Sportcsarnok működési költségeit biztosítani tudják. A Szent Miklós-plébánia számára 58 ezer lejt szavaztak meg, ezzel az összeggel a rászorulóknak meleg ebédet biztosító szeretetkonyha fenntartásához járul hozzá a város.
Az Arany János, Cloșca, Fogarasy Mihály és Rákóczi Ferenc utca modernizálására pályázatot nyújt be az önkormányzat. A polgármester elmondta: nagyrészt elvégzett munkáról van szó, ha sikeres lesz a pályázat, akkor a helyi költségvetésből elköltött közel 3 millió lej 98 százalékát visszakaphatja a város. Az önkormányzat még 2015-ben kötött három évre szóló szerződést ezen utcák teljes felújítására. A Rákóczi Ferenc utcában még folyamatban van a munka, a többit már elvégezték.

Tanácsülés Csíkszeredában is
A fent említett határidő okán rendkívüli ülésen döntöttek Csíkszeredában is a városi tanácsosok a beruházási lista, valamint a költségvetés módosításáról. A fő tétel az ingatlanvásárlásra szánt 6,9 millió lejes keretösszegből 3 millió lej nevesítése: az Akác utca 1. szám alatt vásárol ingatlant a városháza. 70 ezer lejt a tömegszállítás hatékonysága növeléséért tanulmányra költenek, továbbá 25 ezer lejjel növekedtek a díszvilágítás költségei is.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek