Hidegben avatták, jó időben majd használják

88

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) egy évvel ezelőtt vágott bele a Gyermekbarát kórház programba, amelynek során adományokból, saját forrásból otthonosabbá varázsolták a kórház néhány gyermek-kórtermét, játékokat vásároltak, díszítettek. Végre elkészült a kültéri játszótér is.

Játszótér közösségi adományokból. Gyermekbarát lett a kórház Fotó: Asztalos Ágnes

Legkorábban jövő tavasszal vehetik birtokba a kezelésekre járó, várakozó vagy épp kisebb betegséggel kórházban fekvő apróságok a főépület mellett kialakított játszóteret. Mégis fontos, hogy a kórház vezetőségének, az SZKA-nak, és több adományozónak köszönhetően végre elkészülhetett a létesítmény, amellyel sikerült még egy fokkal „gyermekbarátabbá” tenni az udvarhelyi egészségügyi intézményt – értett egyet Csáki Rozália, az SZKA ügyvezetője, Péter Ildikó projektfelelős és Lukács Antal kórházigazgató.
A területrendezést a kórház vállalta magára, több ezer lejből kerítették el, tették biztonságossá a telket, ahol elhelyezhették az SZKA által megvásárolt két multifunkcionális, modern, színes játékelemet. Néhány ízléses pad is helyet kapott a terecskén, amelynek kialakításakor figyelembe vették azt is, hogy a kicsik ne lássanak rá a sürgősségi osztály bejáratára, távol legyenek az autósforgalomból, a mentők útvonalától is. A játszótér átadásával egy időben egy kreatív kocka nevet viselő beltéri játékelemet is elhelyeztek a járóbeteg-rendelő várótermében, ennek beszerzéséhez a székelyudvarhelyi hokisok járultak hozzá.
A Gyermekbarát kórház program az SZKA Városi kaláka projektjének része, az egy év alatt megvalósított beruházások értéke összesen majdnem 19 000 lejre rúg. Korábban lapunkban is beszámoltunk arról, hogy a közösségi összefogás gyümölcseként a gyermek- és fertőző betegségek osztályán több kórterem bútorzatát sikerült színesebbre, otthonosabbra cserélni, vidám hangulatú, jó minőségű ágyneműket és függönyöket vásárolni, illetve játékokat is beszerezni. Négy rendezvényen, a Fuss NEKI! közösségi futáson, a Winter Classic hokitornán, a tavalyi Közösségi Gálán, a Kaláka plusz elnevezésű rendezvényen gyűlt össze az alap, továbbá SMS-ben is lehetett adományozni – tudtuk meg Péter Ildikótól. A projektfelelős hozzátette: azt remélik, hogy a játék közelebb hozza a gyerekekhez a gyógyulást, a derűt és barátságot.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek