Hidegaszfalttal tömik be a nagyobb kátyúkat

Felháborítónak tartják az utak állapotát

88

Felháborítónak tartják a gyer­gyószentmiklósi lakosok a város utcáinak állapotát. A hó olvadásával egyre több kátyú jelenik meg, némelyik nagyon veszélyes. A városvezetés hidegaszfalttal próbálkozik.

Fotók: Lázár Hajnal

Gyakran hallani Gyergyó­szent­miklóson, hogy egyes városrészekben az utak szinte járhatatlanok. A tavasz közeledtével súlyosbodik a helyzet, hiszen egyre több kátyú kerül elő a hó alól. Néhány Gyer­gyó­szentmiklóshoz kötődő közösségi oldalon időről időre felmerül az utak állapotának ügye, a napokban ugyanez váltotta ki hozzászólások hosszú sorát: volt, aki megrongálódott autója miatt panaszkodott, egy külföldön dolgozó, de itthon jövőt tervező fiatal szerint, szánalmas, hogy akik itthon akarnak egzisztenciát teremteni, ilyen körülményekkel kell szembenézniük. Egy másik hozzászóló szerint túl sokat költ a város fesztiválokra és ünnepségekre, az utakra pedig keveset. Sokan bedőltek egy trollnak is: évekkel ezelőtt Ukrajnában készült fényképről sokan elhitték, hogy gyergyószentmiklósi utcarészlet látható rajta és a városvezetést szidták ezért is.

A gyergyószentmiklósi önkormányzat az elmúlt héten elkezdte a nagyobb kátyúk betömését. Fórika Krisztina, a városháza szóvivője elmondta, hidegaszfalttal próbálnak javítani a helyzeten a város legfogalmasabb utcáin. Megjegyezte, a városgazdálkodás munkatársai akkor tudnak ezzel dolgozni, amikor nincs fagy és nem fedi hó az utcákat. A szóvivő hangsúlyozta, a komolyabb problémákat okozó gödröket foltozzák most, meleg aszfaltos kátyúzás a tavasz beköszöntével és az idei költségvetés elfogadásával következhet.
Korábban Nagy Zoltán polgármester elmondta: sikeres pályázatoknak köszönhetően a tervek szerint idén elkezdődhet hét utca rendbe tétele: egyrészt a teherforgalmat kiszolgáló Dózsa György, Békény valamint Halász utca, ezen kívül pedig a Rózsa, az Építő, a Miron Cristea és a Fehér Dávid utca teljes felújítása is tervben van.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek