Hibabejelentés egyszerűen

129

Néhány gombnyomással jelenthetik a városban tapasztalt problémákat a gyergyó­szent­mik­lósiak a polgármesteri hivatalnak. Letölthető és használható az az alkalmazás, amely az egyszerű hibabejelentést lehetővé teszi.

Telefonos hibabejelentő se­gítségével jelezhetik a polgármesteri hivatalnak a köztereken, utcákon vagy szolgáltatások kapcsán tapasztalt problémákat a gyergyó­szent­miklósiak.
A Gheorgheni City Report nevű alkalmazás letölthető és okostelefonra telepíthető, nagyon egyszerűvé teszi a hibabejelentést: adott problémáról fényképet kell készíteni, térképen megjelölni, hogy a város mely területén van, leírást is lehet hozzáadni, majd egy gombnyomással elküldeni.
Nagy Zoltán polgármester elmondta: közvilágítás, köztisztaság, utak, zöldövezetek, távfűtés, víz, szennyvíz, helyi rendőrség témakörökben fogadják a bejelentéseket.
– Olyan típusú bejelentéseket várunk, amelyek operatív megoldást igényelnek. Például kidőlt oszlop, letört ág, elhullott állat, csőszakadás, veszélyes kátyú. Ellenben nincs értelme jelenteni azt, hogy rossz egy teljes utca, mert azt tudjuk mi is, de egy-két napon belül nem lehet megoldani – fogalmazott a városvezető.
Minden beérkezett panasz egy adatbázisba kerül, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának egy munkatársa kezeli azokat, s eljuttatja azokhoz a személyekhez, akik a megoldásért felelnek. A bejelentő választ nem kap, viszont követni tudja, hogy éppen milyen fázisban van az adott probléma megoldása: az átvett bejelentést piros színnel jelölik, majd a feldolgozás következik, végül zöld színre vált, amikor megoldották azt a hibát.
A bejelentők azt is látják, hogy mások milyen egyéb problémákat töltöttek fel, s névtelenül is lehet fényképet küldeni.
– Sok bejelentésre számítunk, tudjuk, hogy nincs rendben minden a városban, ugyanakkor hangsúlyozom, hogy ez sem garancia arra, hogy minden megoldódik azonnal. Van, ami időigényesebb, de segít, hogy a lakók tudják: foglalkozunk a problémákkal – mondta a városvezető.
Nagy megjegyezte, a polgármesteri hivatalban az eddig megszokott módon is fogadják a bejelentést, személyesen vagy telefonon is. Ez az alkalmazás viszont jelentősen leegyszerűsíti azok dolgát, akik okostelefont használva szeretnének jelenteni valamit panaszt.

Nagy Levente

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.