Hiányzik a minimális tisztelet a biztosítottak iránt

45

Meghibásodás miatt péntek reggeltől mintegy öt órára leállt a kártyás egészségügyi rendszer, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) szerint az ilyen helyzeteknek nem kellene érinteniük a betegeket, azonban pénteken a családorvosok az akut betegséggel diagnosztizált pácienseknek nem tudtak térítéses receptet, illetve beutalót adni, míg a krónikus betegeket mára jegyezték elő.

Péntek reggel a biztosítópénztár kártyaolvasó szervere megomlott, így nem tudták megfelelően ellátni a betegeket, mivel a különböző szol­gál­tatásokat nem tudták bevinni a rendszerbe – nyilatkozta Szabó Soós Klára, a Hargita Megyei Háziorvosok Egyesületének elnöke. Ennek ellenére a betegeket megvizsgálták, azonban nem tudták megfelelő beutalóval vagy recepttel ellátni – mondta a háziorvos. Hozzátette, bár joga lett volna hozzá, senkitől nem vette el a konzultáció árát, viszont nem tudott térítéses gyógyszereket felírni, és a krónikus betegeket kénytelen volt hétfőre visszarendelni. – Ilyen körülmények között dolgozni és betegnek lenni egyaránt túl durva – jellemezte a kialakult helyzetet Szabó Soós Klára. Hozzátette, a nap folyamán csupán egy átiratot kaptak a megyei biztosítópénztártól, hogy dolgoznak a problémán, azonban ígéretet nem kaptak, hogy mikortól áll helyre a rendszer. A háziorvos kifejtette, a szerződés és az erre vonatkozó jogszabályok szerint szeptember 1-jétől csak kártyával aláírt szolgáltatást ismer el a rendszer, sőt utólag a háziorvosokat azzal is vádolhatják, hogy fiktív receptet vagy beutalót állítottak ki, amennyiben nem vezetik be azt a rendszerbe.
Szabó Soós Klára elmondta, kisebb fennakadások eddig is voltak, és nagyon megnehezíti a munkájukat, hogy gyakran percegik várják, amíg használni tudják a kártyát. Hozzátette, ezeket a hibákat folyamatosan jelezték a biztosítópénztár felé, de mindig csak arrogáns választ kaptak. Szerinte a biztosítottakkal szembeni minimális tiszteletet sem tanúsítanak ezáltal.
Mihaela Tănase, a CNAS szóvivője pénteken az Agerpresnek úgy nyilatkozott, hogy a 6.55-kor történt meghibásodást a déli órákra sikerült helyreállítani. A CNAS azt javasolja az egészségügyi szolgáltatóknak, hogy valahányszor problémák adódnak a rendszerben, ne essenek pánikba, hanem kövessék lépésről lépésre az egészségügyi kártyára vonatkozó használati utasítást – mondta szóvivő. A CNAS elnöke, Vasile Ciurchea, azt nyilatkozta, a betegellátást nem kellene befolyásolnia a rendszer meghibásodásának, ugyanis a betegeknek ilyen esetekben is törvényes joguk van az ellátáshoz. – Az egészségbiztosítóval szerződéses viszonyban álló szolgáltatóknak kötelessége betartani az egészségügyi kártya használati szabályzatát, hogy egyetlen pácienst se érintsen negatívan egy ilyen helyzet – mondta Vasile Ciurchea. Kifejtette, a használati utasítás szerint ilyenkor is be kell helyezni a páciens kártyáját a leolvasóba, beütni a PIN-kódot, és az így rögzített időpontra a rendszer újraindulása után legkésőbb 72 órával be kell vezetni a megállapított diagnózist, kezelést.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek