Hiánypótló, segítségnyújtó kezdeményezés

Egyszülős tábor indul a Gyimesekben

934

Egyszülős táborba várják az érdeklődőket július 20–22. között a gyimesi Bükklokán. Miklós Zsuzsánna szervező lapunk megkeresésére közölte: ez a figyelemfelkeltő kezdeményezés elsősorban közösségteremtő szereppel bír, hiszen a csonka családosok gyakran perifériára szorulnak, mivel nem kapnak megfelelő támogatást környezetüktől.

Lelki feltöltődésre, kötetlen beszélgetésekre és szabadidős programokra várják az egyszülős családokat július 20-án, pénteken Bükklokára, ahol a Piposz Tanyán kapcsolódhatnak ki a jelenlévők a hétvégén. A hiánypótló kezdeményezés célja a csonka családok összefogása, mivel a gyermeküket egyedül nevelők gyakran senkire sem támaszkodhatnak.
Miklós Zsuzsánna szervező lapunknak nyilatkozva kiemelte, hogy az általa létrehozott civil kezdeményezés egyfajta felmérésnek is tekinthető, amelynek alapján kiderül, hogy mennyire van igény az ehhez hasonló programokra.
– Én is egyedülálló szülő vagyok, és úgy látom, hogy a gyermeküket egyedül nevelők sokszor úgy érzik, kimaradnak bizonyos eseményekből. A társadalom nem tartja igazi családnak a csonka családokat, és emiatt perifériára szorulunk, kirekesztődünk – fogalmazott Miklós Zsuzsánna.
A szervező szerint a lelki összetartozás érzése is nagy segítség a gondokkal küzdők számára.
A táborban pénteken az ismerkedésé lesz a főszerep, de a bográcsozás, és a különböző csapatjátékok sem maradnak el, szombaton többek között túrázás, piknikezés és néptánc lesz a program, vasárnap pedig beszélgetésekre várják a jelenlévőket.
– A programot igyekeztem úgy összeállítani, hogy a gyerekek és felnőttek is jól szórakozzanak, kötöttségek nélkül ismerkedjenek. Vasárnap nemcsak kiértékeljük a táborban történteket, de arról is szó lesz, hogy az egyszülősöknek miben nyújthat segítséget a közösségi összetartozás, illetve azt is boncolgatjuk majd, hogy miként lehetne hasznos számukra az érdekeiket képviselő szervezet – közölte a szervező, akinek a hétvége folyamán három önkéntes segíti munkáját.
Az eseményre eddig negyven gyermek és harminc felnőtt jelentkezett be, köztük házaspárok, elvált szülők, egyedülálló édesapák, édesanyák és párkapcsolatban élők.
– Már lejárt a jelentkezési határidő, de igazából, aki utolsó percen csatlakozna a táborhoz az is megteheti, fontos, hogy értesítsenek a részvételi szándékukról – szögezte le Miklós Zsuzsánna.
A szervező rendszeresítené az ehhez hasonló eseményeket, és a jövőben még szervezne tematikus találkozásokat az egyszülős családok számára.
A program nem ingyenes, további részletek, és bejelentkezés a 0759–012288-as és/vagy a 0748–882988-as telefonszámon.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.