Hiánypótló képzés zárult Csíkszeredában

A gyermekkori diabéteszről

3 941

Négynapos egészségügyi témájú képzésre várta az érdeklődőket a Benignitas Humanitárius Egyesület Csíkszeredában. Az ingyenes rendezvény az előadók és a közös szülő–gyermek részvétel jellege miatt egyedinek számít Erdélyben, folytatásra mindenképp számítani lehet.

Dr. H. Nagy Katalin

Ingyenes egészségügyi képzést szerveztek Csíkszeredában az elmúlt hétvégén egészségügyi dolgozók, pedagógusok és a diabétesszel küzdő gyermekek szülei számára. A programon Magyarország neves diabetikus szakemberei tartottak előadásokat, de személyes konzultációra is lehetőség volt. A jelenlévőkkel dr. H. Nagy Katalin gyerekdiabetológus főorvos, csecsemő- és gyerekgyógyász, pulmonológus, Seresné Szabó Ágnes dietetikus, valamint Szabó Edit szakoktató osztott meg hasznos tanácsokat.
Bodó Beáta szervező pedagógusként és szülőként is részt vett a képzésen, amellyel kapcsolatban elégedetten nyilatkozott lapunknak, kiemelve: Erdélyben még sehol nem volt ilyen program.
– Családias hangulatban zajlott a négynapos képzés, amely nagyon hasznos volt a jelenlévők számára. Az egészségügyben dolgozók is mind pozitívan értékelték a látottakat, hallottakat, és úgy gondolom, hogy szülőként is kiemelten fontos volt ez az esemény. Rengeteg új információt ismerhettünk meg, és a diabétesszel küzdő gyermekeink is találkozhattak egymással, ez teljesen új közeg volt – mondta Bodó Beáta. Rámutatott: a szülőket érintő előadások a gyermekekkel együtt zajlottak, és ezt kiemelten fontosnak találta, hiszen végre nem érezték kívülállóknak magukat a betegséggel küzdő fiatalok.
– Az iskolákban sokszor azzal szembesülünk, hogy a pedagógusok nem tudják, mit is jelent az, ha az osztályba 1-es típusú diabétesszel küzdő gyermek jár. A tájékozatlanság igen veszélyes lehet, szeretnénk, ha minél többen megértenék, mivel jár ez a betegség – fogalmazott Bodó Beáta, megjegyezve, hogy folytatásra lehet számítani, hiszen a mostani programon 120 személy vett részt, és bebizonyosodott, hogy van igény az ilyen és ehhez hasonló hiánypótló képzésekre.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.