Hiánypótló családi fesztivál

Jövőre közösségépítő programokkal erősítenek a cseperedők

3 131

Kiválóan sikerült a hétvégén Csík­szentmártonban először megszervezett Cseperedők Családi Fesztivál, a szülőktől és gyerekektől érkező visszajelzések egyértelműen pozitívak, a hagyományteremtő céllal megtartott rendezvénysorozatnak jövőre is lesz folytatása – vontak mérleget lapunk megkeresésére a családi fesztivál szervezői. A hiánypótló rendezvényt a Kőketánc Kulturális Egyesület, a Fészek Tanoda és a Prosperitas Egyesület szervezte a Hargita Megyei Kulturális Központtal közösen.

Színpadon a Bábránd bábcsoport. Családi szórakozás Fotók: László F. Csaba

Simon Tünde, a Kőketánc Kulturális Egyesület vezetője kérdésünkre elmondta: egyelőre korai mérleget vonni, mert csak most ért véget a rendezvény, azonban eddig kizárólag pozitív visszajelzést és biztatást kaptak a résztvevőktől, hogy jövőre is szervezzék meg az eseményt.
– Örülünk, hogy a résztvevők elégedettek, úgy éreztük minden rendben volt – mondta. Hozzáfűzte, rengeteg rendezvény szerepelt a fesztivál kínálatában, igyekeztek odafigyelni, hogy valamennyi korosztály képviselője találjon számára érdekes programot. A Családi kalandtúrát a család apraja-nagyja élvezte, igazi mesés kaland volt, különböző próbatételek után maga Mátyás király, az igazságos várta a szülőket és gyerekeket.
Sógor Enikő, a Prosperitas Egyesület vezetője kérdésünkre elmondta: természetesen jövőre is szeretnék megrendezni a családi fesztivált. Hozzáfűzte, a programkínálatot is bővítenék, komolyabb, a család szerepéről szóló beszélgetésekkel, előadásokkal, ugyanis igény van ezekre.
– Nagyon szeretném, ha perspektívaváltás történne abban a tekintetben, hogy miért fontos a család, milyen szerepet játszik a társadalom életében – mondta.

Hozzáfűzte: azt szeretné, ha a hétköznapokban is hasznosítható tudással távoznának a fesztiválról a családok, segítenének eligazodni nekik a mai világban. A fesztivál közösségszervező jellégét erősítenék.
– Segíthetnénk egymásnak abban, hogy a családjaink boldogabbak, sikeresebbek legyenek – tette hozzá.
Erre egyébként azért is szükség lenne, mert az állam nem tudja maradéktalanul ellátni a feladatait, ezért az itt a civil szervezetek segíthetnek. Romániában ugyanis nincs családpolitika, a családok valójában semmilyen segítséget nem kapnak. Kopacz Erika, a Fészek Tanoda vezetője pedig érdeklődésünkre elmondta: a fesztiválon sikerült végig megtartaniuk a családias hangulatot, hiszen az volt az elképzelésük, hogy a hétvége a családi élményeké legyen. A családok már helyben leírhatták visszajelzés gyanánt a helyszínen elhelyezett nagy papírlapokra az élményeiket.
– Elértük a célunkat. Ez tényleg családi fesztivál volt, ahonnan örök élményekkel tértek haza a gyerekek, szorosabb lett a szülők és gyerekeik közötti kapcsolat. A családi meseúton látszott a gyerekek szemén, hogy ez mindent visz. Fantasztikusan működött a Bocskor pékség, a rendezvény főtámogatójának sátra is, remekül éltek a felkínált lehetőséggel, nagyon népszerűek voltak az itt tartott játékok. Valamennyi visszajelzésben közös volt, hogy hiánypótlónak nevezte mindenki a fesztivált.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.