Hiánypótló alkotás született

Könyv a gyergyószentmiklósi jégkorong hetven évéről

85

A fennállásának hetvenedik évfordulóját ünneplő gyergyói jégkorongsport történetét dolgozza fel Réti Zsolt könyve, amelyet április elsején mutattak be a gyergyószentmiklósi városi könyvtárban. A Hetven év története – a gyergyószentmiklósi jégkorong 1948–2018 című kötet képekkel illusztrálva követi végig a hetven év eseményeit és csapatait, kiemelve utóbbiak sikeres időszakait. A mindössze 26. életévébe lépő szerző rámutatott: főként a sikeres időszakokat igyekezett kiemelni.

Réti Zsolt kihangsúlyozta, a szerzemény eredetileg államvizsga-dolgozatnak indult, majd miután többen is említették, hogy szívesen látnák könyv formájában, úgy határozott, megpróbálkozik vele. Mint részletezte, amikor utánanézett, miként lehetne könyv az írásából, rájött, hogy rengeteg munka vár még rá, és minél inkább beleásta magát, annál inkább észrevette a hiányosságokat.

Hosszú kutatómunka eredményeként végül megszületett a könyv, amelyet a bemutató alkalmával lapunk egykori munkatársa, Bajna György méltatott. Mint mondta, okos volt a témaválasztás, Réti Zsolt példája pedig megmutatja, miként lehet a magunk haszna mellett a közösség számára is maradandót alkotni. Hozzátette, a fiatal szerző munkája sokat pótol az évekkel korábbi kiadványhoz, amelynek létrejöttében maga is kivette a részét.

A könyvet egyelőre a szerzőnél, mérkőzések alkalmával a műjégpályán, valamint a Gyergói Hoki Klub irodájában lehet megvásárolni.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek