2021, január 16, szombat.

Hiányos keret Udvarhelyen

A Székelyudvarhelyi FC idegenben, míg az FK Csíkszereda hazai környezetben mérkőzik meg a román labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. A legutóbbi forduló után Székelyudvarhelyen tovább nőtt a sérültek száma. Csíkszeredában hosszú hazai sikertelenséget követően győzni szeretnének.

Hazai pályán nyerne végre az FK Fotó: Pál Árpád
Hazai pályán nyerne végre az FK Fotó: Pál Árpád

Megtörné a hazai pálya átkát az FK Csíkszereda, és a több forduló óta tartó hazai nyeretlenségi sorozatot győzelemre váltaná. Az Ilyés Róbert–Albu László edzőpáros által dirigált csíkiak ehhez a hatodik helyen álló Lénárdfalvát kéne legyőzzék. A csíki győzelem azért is fontos lenne, mert a három ponttal a zsebben az FK megelőzné aktuális ellenfelét a tabellán. Az FK jelenleg a hetedik 16 ponttal, míg a lénárdfalviak a hatodikok 18 egységgel, továbbá a csíkiak egy hárompontos győzelemmel leszakítanák magukról a középmezőnyt, és közelebb kerülnének az éllovasokhoz.
A ligaújonc Székelyudvarhelyi FC-nek nem nagyon megy az idei szezonban. Botorok János legénysége mindössze hét pontot tudott összegyűjteni az eddigi fordulókban, és ezúttal is nehéz kiszállásra számíthatnak, hiszen a Kolozsvári Sănătatea vendégei lesznek. Az edző dolgát nehezíti, hogy Bálint Róbert, Simon Norbert és Tamás Előd sérülés miatt nem tud pályára lépni, de Simon Arnold játéka is kérdéses. Ennek fényében nem lesz könnyű dolga az SZFC-nek, hiszen a csíkszeredai együttes is 3–0-s vereséget könyvelhetett el a Kincses Városban tett kiszállásakor. Kérdés, hogy morálisan mennyire törte meg a csapatot az FK Csíkszeredától a legutóbbi fordulóban elszenvedett sima vereség, amely végén éles kritikát fogalmazott meg Botorok János is csapatával kapcsolatosan.
A 11. forduló műsora: ma, 14 órától: Kolozsvári Sănătatea – Szé­kelyudvarhelyi FC, FK Csíkszereda – Lénárdfalva, Fugyivásárhely – Zilahi FC; holnap, 14 órától: Radnót SK – Szászrégeni Lendület, Almásbalázsháza – Nemeszsuki Unirea, Nagyváradi Luceafărul – Dési Unirea.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb