Hiány és emlékezés

262

Tegnap délután a Kájoni János Megyei Könyvtárban mutatták be Borsodi L. László Szétszórt némaság című, új verseskötetét. Az eseményről Keresztes Bea számol be.

Telt ház fogadta Borsodi L. László költőt, irodalomtörténészt tegnap délután a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében, ahol legújabb kötetét mutatták be az érdeklődőknek.
Fekete Vince József Attila-díjas költő köszöntőjében elmondta: a hiány és az emlékezés dominálja a könyv hangulatát. Rámutatott: a prózaversekből álló alkotást regényként is lehet olvasni.
– Felkutattam a családfámat, és egészen a szépszüleimig jutottam. A Szétszórt némaság a felmenőimet mutatja be, de a nem egyenes ági rokonaimat, az ún. lelki rokonaimat, barátaimnak is emléket állít. A saját tapasztalataim és elképzeléseim mellett édesapám elbeszéléseire és levéltári adatokra hagyatkoztam – részletezte az alkotás körülményeit a szerző.
Borsodi L. László kiemelte: új kötetében kézzelfoghatóvá, élővé váltak azok az emberek is, akikkel személyesen soha nem találkozott. Megjegyezte, ez fájdalmas jelenlét is egyben, hiszen az elhunyt rokonok már csak gondolati síkon léteznek, a „némaságból rezdülnek meg bennünk”.
A Szétszórt némaság című verseskönyv az Erdélyi Híradó Kiadó és a Fiatal Írók Szövetsége gondozásában jelent meg, Ráduly Margit képzőművész illusztrálta.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek