Hiába a válogatott szünete: Öt nap, öt összecsapás

Annak ellenére, hogy összesen kilenc csíkszeredai sportolót hívtak be a magyar, illetve a romániai jégkorong-válogatottba, a Sportklub mától jövő keddig öt meccset tud le. A Gyergyói HK is jégre lép.

Aválogatott szünete ellenére sincs megállás a román jégkorongbajnokságban – a csapatok kérésére –, és a Csíkszeredai Sportklub mától jövő keddig öt bajnokiját is letudja. S mindezt teszi annak ellenére Jason Morgan vezetőedző, hogy csapatából nyolc – Adorján, Farkas, Salló, Gecse, Fodor, Rokaly Sz., Casaneanu, Györfy – játékos kapott behívót a román válogatottba és egy magyar U20-asba.
Igaz, ezek a meccsek azért nem lesznek annyira dörgedelmesek, és a hiányzók ellenére is kötelező módon hozni kell a pontokat. Ma és holnap ugyanis a Bukaresti Sportul Studențesc lesz az ellenfél, míg vasárnap és hétfőn a Sapientia U23. Előbbi két mérkőzést Csíkszeredában, míg utóbbi kettőt Karcfalván rendezik. A négy meccset követően az ötödik már egy picit nehezebb lesz, hiszen a Bukaresti Steaua látogat Csíkszeredába először az idény során. Erre már bevethetőek lesznek a válogatottból hazatérő sportolók is.
A Gyergyói HK sem fog tétlenkedni. Igaz, ők a hétvégén nem lépnek jégre, csupán jövő szerdán. A GYHK ugyanakkor kőkemény rangadót fog vívni, hiszen november 13-án este 18.30 órától a Galaci CSM látogat Gyergyószentmiklósra. A GYHK egyébként hat játékost ad a romániai válogatottba: Góga, Ferencz-Csibi, Kozma, Constantin, Csergő és Péter.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,241RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gom…

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gombóc levest jó sok tormával, töltsünk kolbászt újszékelyi módra. Ha kíváncsi rá, hogy mi a lecsi-pecsi,...