Heuréka program másodszor is

78

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) programjának második kiadására május 7-ig lehet pályázni.

Felkelteni a tanuló ifjúság figyelmét a tudomány és technológia iránt, alkotásra ösztönözni a diákokat – ezzel a céllal indította útjára tavaly a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány az udvarhelyszéki 5–12. osztályosoknak szánt, Heuréka elnevezésű programját.
Amint az előző évben is, az alapítvány második alkalommal olyan projekteket támogat, amelyekben a diákok kipróbálhatnak különböző kreatív, újszerű és interdiszciplináris ötleteket, illetve olyan kezdeményezéseket, amelyek által felfedezhetik a modern technológia világát, a természet rejtett csodáit és megérthetik az emberiség nagy felfedezéseit. Fontos, hogy a projektek által inkább fejlesszék a diákok képességeit, mintsem tudást adjanak át. A Heuréka program által nevelni és bátorítani szeretnénk korunk új felfedezőit – közölte Nagy Vanda, az alapítvány kommunikációért felelős munkatársa.
A programot ugyanakkor azoknak a pedagógusoknak, szakembereknek vagy a tudományok iránt érdeklődőknek is szánják, akik szívesen dolgoznak együtt a tanulókkal, udvarhelyszéki civil szervezetek, kezdeményezési csoportok és magánszemélyek is jelentkezhetnek.
A támogatási alap több mint 50 000 lej, de ez az összeg még bővülhet az elkövetkezendő hetekben szervezett adománygyűjtés során. Egy pályázat 3000 és 10 000 lej közötti támogatásban részesülhet. A Heuréka pályázatokat május 7-én 16 óráig lehet benyújtani. A pályázati felhívás és űrlap elérhető a www.szka.org honlapon.
A hírhez kapcsolódik, hogy tavaly, az első Heuréka programnak nagy sikere volt, 18 helyi vállalkozás karolta fel, a Román–Amerikai Alapítvány jóvoltából 60 ezer lejre duplázott keretből mind a nyolc pályázó elnyerte a támogatást, hogy projektjét megvalósítsa. A tanulók által készített innovatív eszközöket, többek közt a Lego Midstorms csapat legórobotjait a december 13-i programzáró interaktív kiállításon mutatták be a Haáz Rezső Múzeumban.

Lázár Emese

A cikk a Hargita Népe április 11-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek