Hetvenegy nap után újra nyert a Sepsi OSK: Élesedik a harc a dobogós helyekért

26

Hetvenegy nap és hét forduló után újabb győzelmet aratott a Sepsi OSK a hazai labdarúgó 1. Ligában. A háromszékiek szombati sikerükkel elhagyták a kiesést jelentő veszélyzónát, ám egyelőre távolinak tűnik a felsőházi rájátszás a csapat számára. Sűrű lesz a december az 1. ligás csapatok számára, ugyanis már zajlik a 19., hétközi forduló, ugyanakkor még három alkalommal lépnek pályára bajnoki meccsen a gárdák az idei év folyamán. A listavezető az elmúlt hétvégén pontot vesztett, így egyre élesebb a harc a dobogós helyekért.

Nem kis bravúrral törte meg nyeretlenségi sorozatát a Sepsi OSK a hazai labdarúgó 1. Liga 18. fordulójában: a háromszékiek hetvenegy nappal korábban, szeptember 21-én győztek utoljára, és ugyan nehéz elhinni, de a 2019/2020-as bajnoki idényben csupán a harmadik sikerüket aratták a pontvadászatban. Érdekesség, hogy a három sikerből kettőt az Universitatea Craiova ellen aratott a Sepsi OSK.
A 18. fordulóban több meglepetés is született, mi több, a dobogós csapatok egyikének sem sikerült győznie. Az éllovas Kolozsvári CFR az utolsó előtti helyezett nagyszebeniek ellen csak döntetlent ért el, az U Craiovát a Sepsi OSK győzte le, míg a Konstancai Viitorul Botoșani-ban szenvedett vereséget. A három dobogós botlását az Astra használta ki, a giurgiui csapat a felsőházba igyekvő csapatok rangadóján a Gaz Metant győzte le és lépett fel a dobogó második fokára. Egy találkozó viszont elmaradt, a nagy eső miatt a FC Voluntari – FCSB meccset nem tudták megtartani, mivel a pályán olyan nagy víz gyűlt össze, hogy a labda egyszerűen nem pattant a gyepszőnyegen.
A kiesés elkerüléséért vívott harcban a Chindia Târgoviște hazai pályán szenvedett vereséget az Academica Clinceni-től, így a két csapat helyet is cserélt a tabellán, és ugyanez történt a Dinamo – Politehnica Iaşi találkozót követően is, miután a fővárosiak legyőzték a moldvai csapatot.
Nemcsak a dobogós helyekért élesedik egyre jobban a harc, hanem a felsőházi rájátszásért harcolók között is. A listavezető CFR előnye egy pontra csökkent az Astrával szemben, három egység a harmadik Viitorul hátránya a kolozsváriakhoz képest, de újra dobogós lehet akár már a hétvége előtt a Craiova. A FC Botoșani és a Dinamo ugyan még nincs felsőházi rájátszást érő helyen, ám a hatodik helyezett FCSB-hez képest a moldvaiak egy, a fővárosiak két ponttal vannak csak lemaradva.

Hét nap, két forduló
Tegnap estétől hétfőig mindennap játszanak legalább egy találkozót a hazai 1. Ligában. A 19., hétközi forduló tegnap este kezdődött el és holnap ér véget, péntektől hétfőig pedig a 20. fordulóban lépnek pályára a csapatok. Az említett kettő mellett december 22-ig még két fordulót tartanak az 1. ligában, a 2019/2020-as idény alapszakaszából pedig négy forduló marad a jövő év elejére.
A 19. fordulóban két meccset tegnap este tartottak, ma érdemes lesz figyelni a Kolozsvári CFR – Sepsi OSK meccs kimenetelét, holnap pedig két rangadót rendeznek. A 20. forduló pénteken egy rangadóval kezdődik, de jut derbi-ből vasárnapra is, a Sepsi OSK hétfőn játszik, a háromszékiek az Academica Clinceni-t fogadják.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek