Hétvégi sportműsor

269

Eseményekben gazdag hétvége előtt állnak a Hargita megyei sportolók, fordulót rendeznek a labdarúgó 3. és 4., 5. és 6. ligában is, utóbbi kiírásban elkezdődik a tavaszi idény. Pályára lépnek az ifjúsági focicsapatok az országos bajnokságban, de a floorballosoknak is tornát tartanak. A felnőtt csíki kosárlabdázók idegenben játszanak, de az utánpótlás-bajnokságban szereplőknek is lesz torna, valamint Csíkszeredában az iskolás sportklubok országos bajnoksága zajlik a szánkósok startversenyében. Ugyanakkor rangos asztalitenisz-tornát is tartanak a megyeszékhelyen, így lesz választási lehetőség sportolásra, de a kedvenceink lelátókon való buzdítására is. Összeállításunkban a hétvégi sporteseményeket közöljük.

Tíz tornán vettek részt a VSK Csíkszereda U14-es kosarasai, legutóbb Kolozsváron játszottak

Labdarúgás
A 3. Liga hétvégi fordulójában a székelyudvarhelyiek hazai, míg a csíkszeredai focisok idegen környezetben lépnek pályára. Az SZFC ma 15 órától a Kolozsvári CFR II-t fogadja, a hazaiaknak óriási szükségük van a győzelemre ahhoz, hogy elkerüljenek a kiesést jelentő 13. helyről. Csatájuk nem lesz könnyű, hiszen a CFR II. jelenleg a csoport ötödik helyén áll. Némileg könnyebb az FK Csíkszereda helyzete, amely holnap délután három órától a sereghajtó Radnót ellen játszik idegen környezetben, viszont a feljutásra pályázó csíkiak nem vehetik félvállról a meccset, hiszen minden pontveszteség hátrányos helyzetbe hozhatja a csapatot az első helyért vívott harcban.
A 3. Liga 19. fordulójának műsora: ma: Székelyudvarhelyi FC – Ko­lozs­vári CFR II., Dési Unirea Lé­nárd­falva, Besztercei Gloria – Szászhermány, Marosvásárhelyi SE – Tasnádi Unirea, Tordai Sticla A­­rieșul – Barcarozsnyói Olimpic Ce­tate, Kolozsvári Sănătatea – Szász­régeni Avântul Reghin; holnap: Radnóti SK – FK Csíkszereda, Nagy­bányai Minaur – Medgyesi Gaz Metan. Minden találkozó 15 órakor kezdődik.
A megyei bajnokságban a hétvégén mindkét csoportban fordulót rendeznek, de elkezdődik a tavaszi idény az 5. és a 6. Ligában is. A 4. Liga keleti csoportjában az alapszakasz utolsó fordulóját tartják.
A 4. Liga műsora: Nyugati csoport, 16. forduló: holnap: Ho­moródalmási Homoród – Szé­kelykeresztúri Egyesülés (14), Far­kaslaka – Szentábrahámi An­dycom (16), Székelyudvarhelyi Spor­ting – Szentegyházi Vasas (17); vasárnap: Nagygalambfalva – Betfalvi Küküllő (13), Zetelaki Fe­nyő – Varsági (16), Malomfalvi If­júság – Székelyudvarhelyi Roseal (16), Lövétei Egyesülés – Agyagfalvi Lendület (16). Keleti csoport, 14. forduló: holnap: Gyergyószárhegyi Bás­tya – Balánbányai Bányász (15), Ma­roshévízi Pro Maros – VSK Gyer­gyószentmiklós (16); vasárnap: Csík­szentgyörgyi Fiság – Csík­szent­si­moni Szefite (15), Csík­szent­do­mo­kos – Csicsói Ezüstfenyő (15).
Az U19-es Elit Liga 12. fordulójában a Nyugati csoportban szereplő FK Csíkszereda holnap 12 órától a Marosvásárhelyi Kiválósági Központ csapatát fogadja, két órával később a Keleti csoportban szereplő FK Csíkszereda II. a Konstancai Viitorul ellen játszik szintén hazai pályán. Az U19-es országos bajnokság 12. fordulójában a Székelyudvarhelyi FC is holnap 12 órától vendéglátóként játszik, ellenfele pedig a Marosvásárhelyi MSE lesz. Az U17-es Elit Ligában az FK csíkszereda szabadnapos, a korosztályos országos bajnokságban az FK II. 16 órától a Sepsiszentgyöürgyi Sepsi OSK-t fogadja, míg az SZFC 14 órától a Marosvásárhelyi MSE ellen lép pályára házigazdaként.

Kosárlabda
Újabb fontos találkozó vár a VSK Csíkszereda csapatára, László­fy Botond tanítványai az országos bajnokság középszakaszának 9. fordulójában Máramarosszigeten lépnek pályára. A holnap este fél héttől kezdődő találkozón mindenképp győznie kell a VSK-nak ahhoz, hogy versenyben maradjon a továbbjutásért.
Holnap és vasárnap hazai környezetben játszik VSK Csíkszereda U18-as lánycsapata. A Márton Áron Gimnázium mögötti sportteremben a csíki lányok holnap 10 órától a Bukaresti Sportul Studențesc, 18 órától a Brassói ISK-Brașovia, vasárnap 11 órától pedig a fővárosi Raptors ellen játszanak. A VSK a C csoportban jelenleg 11 ponttal listavezető.
Az U14-es fiúbajnokságban a VSK Csíkszeredának szabad hétvégéje lesz, Vita Andráás csapata ugyanis múlt szombaton játszotta Kolozsváron a 10. tornáját, a csíki fiúk a C3-as csoportban 50:30-ra nyertek a házigazda ISK-Viitorul ellen és 41:39-re kikaptak az ISK Nagyszebentől, így a második helyen zártak.

Floorball
A csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna ad otthont a félamatőr Romániai Floorball Liga 4. fordulójának, a hétvégén pedig eldől az alapszakasz végső sorrendje is. A jelenlegi állás szerint a Székelyudvarhelyi Black 69 vezeti a bajnokságot 9 ponttal, a 7 pontos Floorball Klub Csíkszereda előtt, a harmadik, illetve negyedik helyen a Marosvásárhelyi Red Arrows és a Székelyudvarhelyi Floorbulls áll szintén 7-7 ponttal, míg az ötödik helyet a Sepsiszentgyörgyi Pro Sepsi csapata foglalja el pont nélkül. A 4. forduló műsora: holnap: Black 69 – Pro Sepsi (10), Floorbulls – Red Arrows (11), Floorball Klub Csíkszereda – Black 69 (12), Pro Sepsi – Red Arrows (13.30), Floorbulls – Floorball Klub Csíkszereda (14.30).

Asztalitenisz
Az országos AmaTur sorozat keretében A kategóriás tornát tartanak holnap és vasárnap a csíkszeredai József Attila Általános Iskola Tudor negyedi sporttermében. Holnap a haladó és az elit, vasárnap a nyílt és a kezdő kategória számára tartják a Csíkszereda-kupát. Az előzetes nevezések szerint a haladóknál 97-en, az elit kategóriában 45-en, a nyílt versenyben 53-an, a kezdőknél 66-an állnak majd asztalhoz. Mindkét nap 9 órától kezdődnek a mérkőzések.

Startverseny
Csíkszeredában rendezi a Román Bob és Szánkó Szövetség az iskolás sportklubok számára kiírt startversenyt a szánkósok szakágában. A viadalra az ország tíz iskolás sportklubjától több kategóriában összesen nyolcvan sportoló vesz részt. Hargita megyét az ISK Maroshévíz szánkósai képviselik majd. A szabadedzéseket ma, a hivatalos edzéseket holnap, a versenyt pedig vasárnap tartják a Vákár Lajos Műjégpályán, utóbbira 11 és 16 óra között kerül sor.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek