Héttel nyert a Déva

Oda az FK veretlenségi mutatója

35

Már az első félidőben eldőlt, hogy kié lesz a három pont a Dévai Autobergamo – FK Szé­kelyudvarhely teremlabdarúgó-bajnoki rangadón. Az FK elszenvedte első vereségét ebben a bajnoki évadban.

Nagy falat volt ezúttal is a dévai csapat Fotó: fkszekelyudvarhely.ro

Nehéz kiszállás előtt állt az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó-csapa­ta, amely hétfőn este a Dévai Au­tobergamo otthonában lépett pályára. A teremlabdarúgó 1. Li­ga alapszakasz negyedik játéknapja előtt százszázalékos volt a Jakab Zoltán által felkészített udvarhelyi alakulat mutatója, miután minden eddigi meccsüket behúzták.
A megszokott, Grigoraș – Szécsi, Miklós, Mánya, Csoma kezdőcsapattal indította a párharcot az FK, ezt a Csala, Szőcs, Kedei, Hadnagy négyes váltotta, játszott még: Hegyi – Bálint, Boda.
Már az első pillanatoktól kezdve a védekezésre kényszerítette az FK-t a házigazda, nagyrészt az ellenlábasnál volt a játékszer. Sokkal gyorsabban építkeztek, az elején még bírták az öldöklő nyomást. Egészen a 8. percig, ekkor a volt FK-játékos, Biró Attila gólja törte meg a jeget.
A tavalyi bronzérmes nem adta lennebb, egész pályás letámadást alkalmazott, alaposan meg­nehezítette az udvarhelyi csapat dolgát, a hibáikat pedig rendre találattal büntették, a pihenőkor 5–0 állt az eredményjelzőn.
A második felvonásban sem változott nagyon a játék képe, Jakab Zoltán mindenkinek megadta a játéklehetőséget, akit benevezett. Miklós Tamás és Boda Krisztián szereztek gólt. A házigazdák győzelme teljesen megérdemelt.
A Csíkszeredai Imperial Wet csapat a bajnoki címvédő Te­mes­vári Informatica otthonában kellett volna pályára lépjen a hétvégén, ám a meccs elmarad, miután a bánsági alakulat az UEFA Futsal-kupa 7-es számú selejtezőcsoportjában voltak érdekeltek a lettországi Jelgavában. A temesváriak kikaptak 1–0-ra a Hohensterintől, 6–2-re verték a Niars-t, míg az utolsó meccsükön 1–1-es döntetlent értek el a Rekord Bielsko-Bialával, így a csoport második helyén zártak 4 egységgel a Bielsko-Biala mögött elbukva
a továbbjutást.

Eredmény
Dévai Autobergamo–Fustal Klub Székelyudvarhely 9–2 (5–0)
Gólszerzők: Biró (8., 40.), Varela (10.), Noé (15., nagybüntetőből), Andre Sasse (18.), Obadă (19., 37.), Chapu (29.), Toader (35.), illetve Miklós (30.), Boda (40.).

Sikeres pályázatok
Az FK Székelyudvarhely ebben az évben is pályázatokat nyújtott be a Hargita megyei tanácshoz. Ezúttal is sikeresen bírálták el ezeket, így három ízben is különböző pénzösszegeket szavaztak a klubnak. Az elmúlt hetekben a fiúk egy edzőtáborban vettek részt – ez is az egyik pályázatnak az eredménye volt. A másik kettő, a felnőttegyüttes kiszállásaira és a mérkőzéseinek játékvezetői díjára, illetve az U19-es gárda a bajnokságon való részvételének kiadásaira vonatkozik.
A részleteket az FK elnöke, Godra Zsolt, valamint az edző, Jakab Zoltán mondta el sajtótájékoztatón. Kifejtették, minden évben próbálkoznak, ahol lehet pénzösszeghez jutni, a megyei tanács már régóta partner a támogatásban, ezúttal mondanak köszönetet érte.
Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bíró Barna Botond elmondta: „Udvarhelyszéken olyan sportcsapatok vannak, amelyek összeszedik a sportszerető embereket egy helyre, élményt tudnak számukra nyújtani. Az FK Székelyudvarhely ebbe igenis beletartozik, így megpróbáljuk támogatni, ahogy tudjuk.”

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek