Hétközi meccsekkel rajtol a finálé

88

Eldőltek a román jégkorong-bajnokság érmes helyezéseiért való párharcok időpontjai. A döntő kedden kezdődik Csíkszeredában, amikor a Sportklub a Brassói Coronát fogadja. A kisdöntőben a Gyergyószentmiklósi Progym az alapszakasz során előrébb végzett, mégis ellenfelénél, a Bukaresti Steauánál van a pályaelőny.

Térdre kényszerítenék a Brassói Coronát a csíki legények Fotó: Pál Zoltán / Archív

Épphogy befejeződtek a román jégkorongbajnokság elődöntői, máris kezdődnek az érmes csaták. A döntőben, mint ismert, Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona, míg a kisdöntőben Bukaresti Steaua – Gyergyószentmiklósi Progym párharcokat rendeznek.
A döntő négy nyert mérkőzésig tart 2–2–1–1–1-es leosztásban, amely során a pályaelőny az alapszakaszt megnyerő Csíkszeredai Sportklubnál lesz. A döntő első két meccsét kedden és szerdán 18.30-tól rendezik Csíkszeredában. A következő két összecsapást Brassóban, szombaton és vasárnap ugyancsak 18.30-tól. Amennyiben nincs döntés négy találkozót követően, akkor a következő játéknapok április 3., 5. és 7. A két csapatnak ez lesz összességében a hatodik bajnoki döntője. Háromszor a Sportklub, míg kétszer a Brassó örvendhetett. A legutóbbi idényben épp Csíkszeredában lett bajnok a Corona.
A kisdöntő meccsnapjai megegyeznek a nagydöntőével, azzal a különbséggel, hogy ez a párharc három nyert mérkőzésig zajlik. Ezek szerint az első két meccset Brassóban rendezik kedden és szerdán 18.30 órától, míg a következő kettőt Gyergyószentmiklóson szombaton és vasárnap. Ha ez idő alatt nem születik döntés, akkor az ötödik találkozóra április 3-án kerül sor Brassóban. Jó kérdés viszont, hogy miért a Bukaresti Steauánál lesz a pályaelőny, holott az alapszakasz során a Progym végzett előrébb a táblázaton.

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 26-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek