2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Hétfőtől újra szigorítanak

A tegnap esti kormányülést követően – amelyen maga az államfő elnökölt – Klaus Johannis bejelentette, hogy hétfőtől újabb országos szintű korlátozások lépnek életbe, mivel a járvány felgyorsult terjedése ilyen kényszerítő intézkedéseket követel. A legfontosabb változás, hogy hétfőtől minden iskola online tanrendre tér át, illetve a magán- és a közszféra alkalmazottainak is az otthoni munkát javasolják.  

Ludovic Orban miniszterelnök a kormányülést követő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy azért hívták meg Johannist az ülés levezetésére, mert rendkívül fontos döntések születtek. Johannis hozzátette, hogy mivel szerdáról tegnapra majdnem 10 ezer új koronavírusos megbetegedést jegyeztek, továbbá sokan elhunytak, határozott lépések megtételére szánták el magukat a járvány terjedésének megfékezése érdekében. 

Rámutattak: a helyi szinten meghozott intézkedések nem elégségesek, az egész országot érintő korlátozások bevezetésére van szükség. Ezek közül a legfontosabb, hogy az iskolai órákon való személyes részvétel megszűnik, a dolgozókat, ahol csak lehetséges, távmunkára küldik, az üzleteknek be kell zárniuk legkésőbb este kilenc órakor, korlátozzák az éjszakai kijárást, betiltják a mulatságokat, vásárokat, piacokat, illetve az ország teljes terültén kötelezővé teszik a maszkviselést a köztereken. 

Hozzátették, hogy a most induló választási kampány is szigorított körülmények között zajlik majd, de szavatolják, hogy a szavazást a lehető legbiztonságosabb körülmények között bonyolítják le. Szerintük az önkormányzati választások alkalmával már bebizonyosodott, hogy van erre lehetőség. 

A szigorításokra vonatkozó javaslatokat az országos vészhelyzeti bizottság készíti elő, és a kormány foglalja bele a veszélyhelyzetről szóló határozatába. 

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb