Hétfőtől könyvekkel randizhatunk

Olvasásnépszerűsítő akció Csíkszeredában 

41

Hétfőtől a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár kölcsönző részlegén új olvasásnépszerűsítő akcióval várják az érdeklődőket. A Vakrandi egy könyvvel elnevezésű program keretében az olvasók nem tudják majd, milyen jellegű alkotást visznek haza, mindössze a tartalomra, műfajra utaló információ segíti döntésüket. Kuna Ibolya könyvtárostól megtudtuk: 202 vadonatúj könyvvel várják a randizni vágyó olvasókat.

Vakrandi egy könyvvel címmel indul október 8-án, hétfőn a Kájoni János Megyei Könyvtár új, rendhagyó olvasásnépszerűsítő akciója. Az érdeklődők előre becsomagolt könyvek közül választhatnak kedvükre valót, természetesen anélkül, hogy tudnák annak címét, illetve szerzőjét.
Érdeklődésünkre Kuna Ibolya könyvtáros elmondta: 202 új könyvvel gazdagodott a megyei könyvtár, és ezzel a rendhagyó akcióval szeretnék olvasásra ösztönözni az érdeklődőket.
– Olyan alkotásokról van szó, amelyek még soha nem voltak forgalomban a könyvtárunkban. Kilencven százalékban szépirodalmi műveket kínálunk, de pszichológiai és életrajzi munkák is akadnak köztük. Annyit elárulhatok, hogy nem lesz hiány romantikus, történelmi és sci-fi regényekben – mondta Kuna Ibolya, megjegyezve: minden érdeklődő olvasó egy könyvet vihet haza, amelyet célszerű otthon kicsomagolni.
A meglepetésre épülő kezdeményezést Magyarországon már több könyvtárban kipróbálták, a megyében azonban most először hívják vakrandizni az olvasni vágyókat.
– Az a tapasztalatunk, hogy az olvasók nagy része azokat a könyveket keresi a könyvtárban, amelyeket az üzletekben is lát. A legfrissebb, legaktuálisabb művek vonzzák igazán az érdeklődőket, és reméljük, sokan bekapcsolódnak ebbe a projektbe – közölte Kuna Ibolya, aki szerint jó olvasóközönség van Csíkszeredában.
Kelemen Katalin könyvtáros rámutatott: természetesen azok, akik a verseket kedvelik, nem távoznak regénnyel a táskájukban. Az érdeklődők a könyv tartalmára, műfajára utaló információkat kapnak majd, de konkrétumokkal nem szolgálnak nekik.
Hétfőtől tehát a régi és az új olvasókat is várják a Kájoni János Megyei Könyvtár felnőtt kölcsönző részlegén, ahol a magyar nyelvű könyvek mellett román szerzők műveit is hazavihetik a vakrandizók.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.