2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Hétfőn bajnokot hirdetnek

Hétfőn 23 óra 59 percig a Román Labdarúgó Szövetségnek közölnie kell a kontinentális szövetség felé, hogy mely csapatok melyik európai kupaküzdelemben vesznek részt, ezért az este folyamán le kell játsszák az 1. Liga felsőházának összes mérkőzését. Az alsóházban azonban „hosszabbítás” lesz, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga tegnapi közgyűlésén eldöntötték, hogy augusztus 18-án tartják az utolsó forduló meccseit, addig kapott haladékot a Bukaresti Dinamo, hogy az elnapolt meccseit lejátssza. Az 1. Liga 2020/2021-es idényét augusztus 21-én rendezik, akárcsak az első osztályért kiírt selejtezőt, amelyet az alsóház hatodikja és a 2. Liga rájátszásának harmadik helyezettje vív.

Hogy miként zárul a hazai labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszása a 2019/2020-as idényben, még talány, ám egy biztos: a pontvadászatnak hétfőn véget kell érnie. Ugyanis hétfőn 23 óra 59 percig a Román Labdarúgó Szövetségnek (FRF) közölnie kell a kontinentális szövetség (UEFA) felé, hogy mely csapatok melyik európai kupaküzdelemben vesznek részt. Jelen állás szerint a címvédő Kolozsvári CFR és az Universitatea Craiova harcol a bajnoki címért és egyben a Bajnokok Ligája selejtezőért, Románia-kupa-győztesként a Bukaresti FCSB és a bajnoki második helyezett az Európa Liga selejtezőjében szerepelhet, akárcsak a FC Botoșani, amely azért indulhat a második számú nemzetközi sorozatban, mert a tabellán biztosan előtte végző Astra Giurgiu adósságai miatt nem kapott licencet az UEFA-tól.

A bajnoki zárás viszont bonyolult, hiszen az Astra Giurgiu – U Craiova mérkőzést elnapolták, mivel a hazai csapat egyik játékosa megfertőződött koronavírussal. A Román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) főtitkára, Justin Ștefan tegnap azt nyilatkozta, amennyiben ma délelőtt az Astra minden játékosának negatív lesz a koronavírustesztje, úgy ma este lejátsszák az utoljára tegnapelőttről elhalasztott meccset. Szintén ma este 20.30-tól pótolják a felsőházi rájátszás 8. fordulójából elnapolt FCSB – Kolozsvári CFR találkozót is, és amennyiben a giurgiui meccset is lejátsszák, a hétfői bajnokavatás megvalósulhat. Szintén ma derül ki, hogy az utolsó fordulóra kiírt FCSB – Astra találkozót le lehet-e játszani a hétvégén, vagy legkésőbb hétfőn. Justin Ștefan arról nem tudott tájékoztatást adni, hogy abban az esetben, ha az Astra – U Craiova mérkőzést vasárnap estig nem lehet lejátszani, akkor hogyan hirdetnek hétfőn bajnokot.

Kemény hajrá

Az alsóházi rájátszás zárását augusztus 18-ra tolta ki a LPF tegnap, a fővárosiak ezalatt le kell játsszák a koronavírus miatt elnapolt öt meccsüket, valamint az utolsó két fordulóba kiírt találkozójukat is. Ebből egyet vasárnap letudnak, a 13., utolsó előtti fordulóban a FC Voluntari vendégeként lépnek pályára. A LPF döntése alapján augusztus 18. az utolsó forduló időpontja, a Dinamo pedig két hét alatt hét meccset kell lejátsszon: vasárnap Voluntari-on a helyiek, kettőt a Chindia Târgoviște, kettőt a Nagyszebeni FC Hermannstadt (egyet idegenben és egyet hazai pályán), egyet Sepsiszentgyörgyön az OSK, az utolsó fordulóban pedig a Viitorul ellen hazai környezetben.

A Dinamo az alsóházi rájátszásban eddig lejátszott hét meccséből egyet nyert, egyszer döntetlent ért el és ötször vereséget szenvedett, 21 pontjával jelenleg az utolsó előtti, ám matematikailag a fővárosiak akár a második helyig kúszhatnak fel, ehhez azonban a hátralévő hét meccsüket meg is kellene nyerjék.

A LPF ugyanakkor döntött a 2020/2021-es idénykezdésről is: augusztus 21-én tartják az új szezon első fordulóját, ám már most biztos, hogy legalább egy találkozót 24-én rendeznek. Ugyanis az alsóházban a 2019/2020-as idény augusztus 18-án ér véget, a 7. és 8. helyezett búcsúzik az élvonaltól, míg a 6. helyezett selejtezőt játszik a 2. Liga rájátszásának harmadik helyezettjével. Ezt a selejtezőt augusztus 21-re írták ki, a párharc győztese pedig háromnapos pihenőt kap az új idénykezdés előtt.

Eredmények, műsor

1. Liga, felsőház. 9. forduló: Medgyesi Gaz Metan – Bukaresti FCSB 0–1, Kolozsvári CFR – FC Botoșani 1–0. Az Astra Giurgiu – Universitatea Craiova találkozó időpontját lapzártánkig nem közölte a LPF. A 10. fordulóban: holnap: FC Botoşani – Gaz Metan (21.30); hétfő: U Craiova – Kolozsvári CFR (20.30). A FCSB – Astra Giurgiu találkozó időpontját lapzártánkig nem közölte a LPF.

1. Liga, alsóház. 12. forduló: Chindia Târgoviște – Academica Clinceni 3–1, Nagyszebeni FC Hermannstadt – Konstancai Viitorul 2–0. A Politehnica Iaşi – FC Voluntari találkozó lapzárta után ért véget, a Sepsiszentgyörgyi OSK – Bukaresti Dinamo találkozót elnapolták. A 13. fordulóban: holnap: Academica – FC Hermannstadt (16.30), Viitorul – Sepsi OSK (19); vasárnap: Poli Iaşi – Chindia (14), FC Voluntari – Dinamo (20).

Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb