Hétfőig regisztrálhatnak

Pápalátogatás

177

Hamarosan véget ér a jelentkezés Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére. A meghosszabbított határidő húsvéthétfőn, április 22-én zárul, így mindazok, akik a következő napokban elmulasztják a regisztrációt, csak távolról, illetve kivetítőn követhetik a szentatya beszédét a Nyeregben – hangzott el ismételten tegnap sajtótájékoztatón a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban.

Tájékoztattak a ferencesek. A határidőre emlékeztettek a szervezők

Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának helyi előkészítői sajtótájékoztatót tartottak tegnap a Jakab Antal Tanulmányi Házban. Mint ismeretes, a korábban meghosszabbított regisztrációs határidő április 22-én, hétfőn lezárul, így a szervezők fontosnak tartották, hogy emlékeztessék a híveket: előzetes jelentkezés nélkül senkit nem engednek a Hármashalom-oltár közelébe.
A résztvevők regisztrációja mellett az önkéntesek toborozása is fontos szempont a pápai látogatás lebonyolításában. Erről számolt be Csobot Györgydeák Szabolcs, az önkéntes koordinátorok vezetője. Mint elmondta: eddig 520 személy jelentkezett önkéntesnek, zömében környékünkről, de az ország egész területéről, sőt Magyarországról is érkeznek lelkes segítők. A 16. életévüket betöltött önkéntesek jelentkezését április 30-ig várják a pontifex.ro, és a Ferenc pápa Csíksomlyón – Légy önkéntes Facebook-oldalon.
Urbán Erik OFM felszólalásában a liturgikus előkészületek részleteiről számolt be. Többek között elmondta: törekednek arra, hogy a négy erdélyi magyar egyházmegye (Gyulafehérvár, Temesvár, Nagyvárad és Szatmár) képviselve legyen a szentmisében. Mint kiderült, a Szentszék jóváhagyta azon szentírási szövegeket, könyörgéseket és énekeket, amelyek elhangzanak majd a Nyeregben.
A szentmise 11 óra 30 perckor kezdődik, a zarándokoknak azt ajánlják, hogy egy órával korábban érjenek a helyszínre. Mint kiderült, eddig 300 pap jelezte, hogy koncelebrál a pápai szentmisén.
Csont Ede plébános a koordinációs bizottság részéről a regisztráció részleteire emlékeztetett, arról viszont senki sem nyilatkozott, hogy nagyságrendileg hány ezer főt jelent a „százezret meghaladó” tömeg.
Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsának képviselője pedig arról számolt be, hogy május 31-én szünetel az oktatás Csíkszeredában.
– Bukarestben elfogadták a kérésünket, így a megyeszékhelyen nem lesz tanítás ezen a napon. Arról egyelőre nincs visszajelzés, hogy május 31. munkaszüneti nap lesz-e vagy sem – jelentette ki Zonda Erika.

Keresztes Bea 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek