Heten az első helyen zártak kategóriájukban

Online versenyen vettek részt a Csíki Titánok sportolói

34

Tizenhét versenyzővel vettek részt a Csíki Titánok SE tékvandósai a hazai szakszövetség által szervezett Poomsae Országos online egyéni bajnokságon. A csíkszeredai sportolók közül heten megnyerték kategóriájukban, mi több, egy kivétellel mindannyian dobogós helyen zártak.

Ezúttal az online versenyen arattak sikert a Csíki Titánok SE sportolói                                            Archív felvétel

A Román Taekwondo WT Szövetség a koronavírus-járvány miatt az internet segítségével tartotta meg a Poomsae (formagyakorlat) országos online egyéni bajnokságot. A Csíki Titánok SE tizenhét versenyzővel vett részt a viadalon, a csíkszeredai tékvandósok kitűnően szerepeltek, hiszen egy kivétellel a csíki csapat tagjai a képzeletbeli dobogóra állhattak, mi több, nem volt a negyediknél rosszabb helyezésük. Hét csíki sportoló kategóriagyőzelemmel zárta a versenyt.
„Szuper eredmények születtek annak ellenére, hogy a versenyzőinkkel csak online tudtunk edzeni, felkészülni a viadalra. Az internet segítségével tartottuk a kapcsolatot a sportolókkal. A formagyakorlat (Poomsae) a tékvandónak az a versenyszáma, ahol az elsajátított technikákat egy adott koreográfia szerint kell bemutatni képzelt támadók, ellenfelek ellen. Ennek következtében a tékvandós jobban elmélyül a tudásban, a végrehajtás közben csak a formagyakorlat pontos, dinamikus, erős és egyben szép végrehajtására koncentrál. Bevallom nem volt egyszerű kijavítani az esetleges hibákat” – írta közleményében Dombi Gyula, a Csíki Titánok SE 2 DAN-os edzője.
Az online versenyen a legtöbb kategóriában 8-10 indult, a selejtezőből minden kategóriából csak az első három versenyző jutott a döntőbe, ahol a sportolók újabb formagyakorlatokat kellett bemutassanak. „Érdekes volt a verseny, izgatottan vártuk az eredményeket, hogy kik is jutottak a döntőbe, ahol az újabb formagyakorlatok után vártuk a végső rangsort. Nagyon büszke vagyok a sportolókra, nemcsak azért mert hét arany, hat ezüst és három bronzérmet szereztek, hanem mert komolyan készültetek a viadalra és ez látszik az eredményeken is” – írta Dombi Gyula.

A csíkiak helyezései
A osztály: 1. helyezett: Cojocea Alin (ifjúsági) és Dombi Gyula (felnőtt).
B osztály: 1. helyezett: Potyó Anna (ifjúsági); 2. helyezett: Görbe Arnold és Antal Szidónia (mindketten serdülők).
C osztály: 1. helyezett: Szilágyi Örs, Mihálcz Andrea (mindketten kisifjúságiak), Balla Hunor és Petroni Astrid (mindketten serdülők); 2. helyezett: Dombi Patrik, Demián Dóra (mindketten gyerek kategória), Nyírő Richárd (kisifjúsági) és Tamás Örs (serdülő); 3 helyezett: Fogarasi Hunor (gyerek kategória), Balla Hanna (kisifjúsági) és Daróczi Dominik (serdülő); 4 helyezett: Demián Sára (kisifjúsági).

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.