Hetedszer is „nekifut” Székelyudvarhely

Válassz, jelentkezz, szaladj, gyűjts!

41

Az udvarhelyszéki civil szervezetek összesen 35 projektet neveztek be a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) hetedik alkalommal megszervezett adománygyűjtő közösségi szaladására. Gyűjtenek konferenciára, szabadidős programokra, tehetséggondozásra, sporteseményekre, egészséges életmódot népszerűsítő kezdeményezésekre.

Fotó: Lőrincz L. Lajos / Facebook

Mozgásban van a Fuss NEKI! program, amely – mint jól ismert – sporteseményre, pontosabban futásra épülő adománygyűjtő akció. A kezdeményezés az ud­var­helyszéki civil szervezetek törekvéseihez segít előteremteni a szükséges pénzalapot. Résztvevői tehát az egyesületek, alapítványok, az adományozók (magánszemélyek, vállalkozások) és önkéntesek. A program csúcspontja pedig a közös futás a városi parkban.
Lezárult a civil szervezetek jelentkezése, számos, a szabadidő hasznos eltöltésével kapcsolatos tervhez, tehetséggondozást, tudományt, fejlesztést, egészséges mozgást, sportot középpontba állító ötlethez gyűjtenek pénzalapot az alapítványok, egyesületek. Ugyanakkor a héten elindult azoknak a személyeknek a toborzása, akik vállalják, hogy néhány kört szaladnak majd a számukra legszimpatikusabb projektért. Az összes közösségi terv megtalálható a program honlapján, a www.fussneki.ro oldalon, innen lehet választani, majd az idén életbe léptetett új szabályzat szerint meg kell keresni az ügyet képviselő civil szervezetet. Amennyiben az elfogadja a szaladó jelentkezését, online lehet regisztrálni a program honlapján, és kifizetni a jelentkezési díjat. A határidő szeptember 20., másnap, szeptember 21-én már kezdetét veszi az adománygyűjtés időszaka.
A nagy közösségi futás október 14-én délelőtt lesz Székely­ud­varhelyen, a városi parkban. A Fuss NEKI programban tavaly 406-an szaladtak, több mint 2000-en adományoztak összesen 192 ezer lej értékben, és ezzel 34 civil projekt megvalósulásához járultak hozzá.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek