2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Hetedik hely az Európa-bajnokságról

Porec adott otthont a cselgáncs U23, illetve junior Európa-bajnokságnak, amelyen három csíkszeredai sportoló is jelen volt Albu Botond edző vezetésével. A legjobb helyezést Orbán Lehel érte el, aki az U23-as mezőnyben, súlycsoportjában, a hetedik helyen zárt.

Három csíkszeredai sportoló vehetett részt a hor­vát­országi Porecben megrendezett U23-as, illetve junior cselgáncs Európa-bajnokságon Albu Botond edző vezetésével.

Az U23-as korosztályban a 73 kilogrammosok között induló Dávid László az első kört sikerrel vette és túljutott olasz – Luca Rubeca – ellenfelén, ám a második kör a végállomást jelentette számára, miután a spanyol Salvador Cases Roca megálljt parancsolt neki. Mivel a spanyol fiú a következő körben kikapott, így Dávid a vigaszágon sem tudta folytatni, és helyezetlenül zárt.

A 60 kilogrammosok között Orbán Lehel állhatott tatmaira. A csíki sportoló első két meccsét hozta a bolgár Goran Kozarev, illetve a magyar Feczkó Csanád ellen, ám a harmadik meccsét a grúz Temur Nozade ellen hatalmas csatában kikapta. A grúz sportoló a folytatásban egészen a döntőig menetelt, és végül ezüstérmes lett. Egyúttal esélyt kapott Orbán a vigaszágon. Az olasz Alessandro Aramu ellen viszont alulmaradt, és végül a hetedek helyen zárt.

A junior korosztályban Rad­ván­szki Szilárd lépett tatamira a 73 kilogrammosok között, de rögtön az első meccsén kikapott a finn Turpal Djoukaevtől, és helyezetlenül zárt.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb