Hét új megbetegedés a megyében, közel hatszáz az országban

96

 

Hargita megyében hét új megbetegedést regisztráltak – közölte pénteken lapunkkal a Hargita megyei prefektusi hivatal. Eközben országszerte 592 személynél igazolták a koronavírus jelenlétét az elmúlt 24 órában. A járvány kezdete óta összesen 31.381-en kapták el a betegséget.

367-re nőtt a koronavírussal fertőzött személyek száma Hargita megyében: csütörtök óta hét új megbetegedést regisztráltak – derül ki a kormányhivatal közleményéből. A regisztrált fertőzöttek közül 282 személy meggyógyult, tizenegy személy elhunyt, 74-en a csíkszeredai és székelyudvarhelyi kórházakban tartózkodnak orvosi felügyelet alatt. Jelen állás szerint senki nem tartózkodik intézményes karanténban és otthoni elkülönítésben sem.

Országos szinten 31.381 személy fertőződött meg a járvány megjelenése óta: közülük 21.129 meggyógyult, 236 személyt intenzív osztályokon ápolnak, a halálos áldozatok száma 1.847 . A Stratégiai Kommunikációs Törzs(GCS) csütörtöki tájékoztatása óta tizenhárom új halálesetet jegyeztek: valamennyi elhunyt valamilyen társbetegségben is szenvedett.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.