Hét tűzeset a karácsonyi szezonban

Katasztrófavédelem

96

Összesen hét alkalommal kellett tüzet oltania a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU) a karácsonyi időszakban, minden esetet számítva pedig ötven alkalommal riasztották munkatársaikat elsősegélynyújtásra, illetve sürgősségi orvosi segítségért.

Fotó: László F. Csaba / Archív

A felügyelőség közleménye szerint a tűzeseteket a fűtési biztonsági előírások be nem tartása okozta. Először az Újszékely községhez tartozó Alsóboldogfalván ütött ki tűz december 23-án, ahol egy gazdasági melléképület teteje kapott lángra mintegy 30 négyzetméteres területen. Az anyagi kár becsült értéke 10 ezer lej.
Aznap reggel Borszéken egy tömbházlakás is kigyulladt, amelyet valószínűleg a nem megfelelően kitisztított kémény okozott. Dél körül a Gyimes­felsőlokról jelentettek tűzesetet, itt egy lakóház gyúlt ki, a becsült kár összege 1000 lej. Alig 47 perccel később Maroshévízen gyulladt ki újabb lakóház, itt szerencsére csak a kémény égett, a tüzet időben eloltották a tűzoltók. Másnap, december 24-én a Kányád községhez tartozó Peteken is kigyúlt egy lakóház, a kár becsült értéke 3500 lej. 25-én Csíkszerdában, a Petőfi utcában lakóházhoz hívták ki a tűzoltókat, a kár értéke mintegy 2000 lej. Egy nappal később Vasláb községben is kigyulladt egy lakóház, a kár értéke mintegy 1000 lej.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek