Hét tanácsos lemondott mandátumáról

Feloszlik a képviselő-testület Gyergyószárhegyen

357

A korábbi évek nézeteltéréseit követően, ismét áll a bál a gyergyószárhegyi önkormányzatnál, ugyanis hét tanácsos nyújtotta be felmondását, ami azt jelenti, hogy feloszlik a testület, és újra önkormányzati választásokat kell szervezni a településen. A képviselők közül hatan tegnap sajtótájékoztatót tartottak, ahol felmondásuk okára név szerint mutattak rá.

Sajtótájékoztatón indokolták felmondásukat. Konfliktus Fotó: Kertész László

Hétfőtől alkalmazták a helyi polgármesteri hivatalban Kolcsár András korábbi jegyzőt, ezért döntött úgy hét önkormányzati képviselő, név szerint Ferencz Tihamér, Keresztes András, Vizoli István, Polgár Árpád Csaba, Koltsár Barna, Vormair Tivadar és Bartis Előd, hogy benyújtja a felmondását. Rámutattak, kizárólag úgy vállalták a tanácsosi mandátumot, hogy a korábbi jegyzőt, Kolcsár Andrást semmilyen szerepkörbe nem alkalmazzák a hivatalnál, nem adva esélyt annak, hogy a 2012 és 2016 közötti viszály ismét teret nyerjen a község életében.
Szárhegyen egyébként 7 MPP–EMNP koalíciós, illetve 6 RMDSZ-es önkormányzati képviselő alkotta a testületet, jelen helyzetben pedig az RMDSZ-től öten, míg a koalícióból ketten nyújtották be felmondásukat.
– Danguly Ervin polgármester azt ígérte, hogy semmilyen posztra nem alkalmazza Kolcsárt – jegyezte meg Koltsár Barna, majd egykori tanácsoskollégáival közösen rámutattak: – Kolcsár Andrást topográfusi munkakörbe alkalmazták, véleményük szerint azonban szakmailag ő nem megfelelő a pozíció betöltésére, ugyanakkor a versenyvizsga körülményeit is bírálták.
Vormair Tivadar egy elhatárolódási szándéknyilatkozatról is beszámolt, amelyben az MPP–EMNP frakciótagok világosan megfogalmazzák, hogy nem értenek egyet Kolcsár András alkalmazásával. Hozzátette, nem hallgatták meg a véleményüket, a következő lépés pedig a tanácsosi tisztségből való felmondás volt.
Az egykori képviselők mind Kolcsár Andrást, mind Danguly Ervin polgármestert keményen bírálták, Ferencz Tihamér pedig megjegyezte, jelen helyzetben nincs visszaút, de nyilván van tervük a továbbiakra nézve:
– Tisztában vagyunk vele, hogy jelenleg a testület képtelen döntést hozni, és új önkormányzati választásokat kell kiírni, éppen ezért az elkövetkező időszakban újból felkeressük a lakosságot, hogy a véleményükről kérdezzük – fogalmazott, hozzátéve: az RMDSZ-frakció újra a bizalmukat kéri majd, a cél pedig az, hogy az RMDSZ többséget alkosson a testületben. Hozzátették: jelenleg nem jegyzői szerepkörbe került Kolcsár, véleményük szerint azonban ez lehet a cél.
Danguly Ervin polgármester szavahihetőségét is megkérdőjelezték, részletesen azonban nem fejtették ki, mondván, véleményük szerint lesz még folytatása ennek, és „akkor minden az asztalra kerül.”

Danguly: Kolcsár kizárólag a munkáját akarja végezni
Danguly Ervin polgármester lapunk megkeresésére azt mondta, az öt RMDSZ-es képviselő soha nem mondta, hogy Kolcsár András ne kapjon munkalehetőséget a hivatalban. Hozzátette: a versenyvizsgára egy jelentkező volt Kolcsár személyében, aki sikerrel zárta azt, és a szárhegyi földügyekkel foglalkozik a továbbiakban. Danguly kiemelte: Kolcsár András minden politikai funkciójától megválik, ami biztosíték arra, hogy kizárólag a munkáját akarja végezni.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek