Hét fordulót terveznek

79

Hétfordulós megyei autós ügyességi bajnokságot szervez a csíkszeredai Richy Racing Team Sportegyesület három másik egyesülettel közösen. A megyeszékhelyen három, míg Székelyudvarhelyen és Gyer­gyószentmiklóson két-két fordulót terveznek.

Decemberben szervezte első versenyét a Richy Racing Team
Decemberben szervezte első versenyét a Richy Racing Team

Megyei autós ügyességi bajnokságot szervez a csíkszeredai Richy Racing Team SE három másik sportegyesülettel közösen, az első futamot a jövő hétvégén Csíkszeredában tartják. A decemberi, illetve a Valentin-napi ügyességi versenyek sikerei után merült fel először a Richy Racing Team vezetőiben a gondolat, hogy megyei bajnokságot tartsanak. A terveket tettek követik.
– A sportegyesület tavalyi megalakulásakor már célkitűzés volt egy megyei ügyességi bajnokság megszervezése, ám a konkrét elhatározás és a tervezés a Valentin-napi viadal után kezdődött el. A bajnokság fő szervezése a Richy Racing Team SE-re hárul, de van még három partnerünk, a csíkszeredai WRTparts, a gyergyószentmiklósi Hexan SE és a székelyudvarhelyi Big Adventure, akik a három városban segítenek majd a szervezésben – nyilatkozta lapunknak Ritner Béla. A Richy Racing Team SE elnöke hozzátette, a megyeszékhely három, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely két-két fordulónak ad majd otthont az április–november időszakban. A „Be The Best in Hargita 2016” autós ügyességi bajnokság nyitott minden résztvevő előtt, sőt külön kategóriát hoztak létre a 18 év alattiaknak is. Mivel a viadalok a közúti forgalom elől lezárt parkolókban, tereken vagy utcákon lesznek, így a 10 és 18 év közöttiek is indulhatnak a futamokon, számukra viszont kitét, hogy versenygépük nem lehet 125 lóerőnél erősebb, ugyanakkor mindkét szülő hozzá kell járuljon a gyerek versenyzéséhez, valamint az „anyósülésen” egy felnőtt személy kell üljön.
A bajnoki kiírás szerint külön kategóriában szerepelnek majd a haladók, a kezdők, a hölgyek és az ifjúságiak, kategórián belül pedig két géposztály lesz: 1600 cm3 alatti, illetve 1601 cm3 fölötti hengerűrtartalommal rendelkező autók. A bajnoki szabályzat szerint külön kategóriában szerepelnek majd a szériagyártástól eltérő, speciálisan módosított autók.
Minden futam végén a kategóriák és géposztályok első három helyezettjét, valamint a verseny leggyorsabb pilótáját díjazzák, ugyanakkor egy táblázat szerint pontokat is kapnak a viadalt sikeresen befejezők. A bajnokság végén minden kategóriában és géposztályban bajnokot hirdetnek.
A „Be The Best in Hargita 2016” autós ügyességi megyei bajnokság első futamát a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna parkolójában tartják április 23-án. A második fordulónak Gyergyószentmiklós központja ad otthont május 28-án, míg június 11-én Székelyudvarhelyen a Kossuth utcában lesz a harmadik forduló. A negyedik futam a Csíkszeredai Városnapok keretében lesz, az 5. fordulót szeptemberben Gyergyószentmiklóson, míg a hatodik etapnak októberben Székelyudvarhely ad otthont. A tervek szerint októberben vagy novemberben egy csíkszeredai futam zárja majd a bajnokságot.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.