Hét éve sikeres a Szülők iskolája

113

Újabb sikeres Szülők iskolája évet zárt a Csíki Anyák Egyesülete tegnap. Negyedik alkalommal szervezték meg a 2011-ben indított előadássorozat különkiadását, amely során – az adventi időszakhoz is kapcsolódóan – három napon át kellemes, családias, csendes, mesés környezetben izgalmas események részesei lehettek az érdeklődők.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató három nap volt Fotó: Tiboldi Bea

A Szülők iskolája záróeseményein kedden a sepsiszentgyörgyi Csavar-Matis Katalin és Szabó Enikő meseterapeuták Angyalváró meséket adtak elő, amelyeket a földkerekség legszebb népmeséiből gyűjtött Szabó Enikő. A szeretetről, boldogságról, jóságról, barátságról, megértésről, igaz emberi értékekről szóló meséket kicsik és nagyok egyaránt élvezték.
Szerdán Albert Homonnai Emőke és Fazakas Ildikó Lencsi könyve című verseskötetét mutatták be beszélgetéssel, rajzolással és játékkal egybekötve. Tegnap pedig Csikós Farkas Kata Lázálom Lilivel című meséskönyvét ismertették, amely játékosan mutatja meg a gyerekeknek, hogy mi történik velük, ha orvoshoz vagy kórházba kerülnek.
Tiboldi Bea, a Csíki Anyák Egyesületének elnöke kérésünkre mérleget vont a 2017-es Szülők iskolája sorozatból.
– Minden évben megtartottuk ezt az előadássorozatot, idén hét alkalommal szerveztük meg. Bemutatót tartottak kinesztetikai szakemberek nevelési módszerekről. Hasznosnak és hiánypótlónak bizonyult az Ovimustra című programunk azok körében, akik óvoda- és napköziválasztás előtt álltak. De gyógynövényekről szóló előadásunk is volt, illetve a gyermeki hiszti kezelésével kapcsolatban is jó tanácsokat hallhattak idén az szülők – szemezgetett a programok közül Tiboldi.
A következő év programjaival kapcsolatban pedig elmondta, hogy reményeik szerint ezután is lesz Szülők iskolája, jövőre több meglepetéssel is készülnek, de annyit elárult nekünk, hogy az idegenből érkező szakemberek mellett 2018-ban a helyiek is nagyobb szerepet kapnak az előadásokon.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek