Hét év a megvesztegetett bírónak

48

Jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság Geanina Terceanu volt bírónőt (képünkön), akit abban találtak vétkesnek, hogy megvesztegetést fogadott el két vádlottól. Az ügyben Ioan és Victor Becali volt futballistaügynökök érintettek, őket több mint 7, illetve több mint 5 év börtönbüntetésre ítéltek a bírónő megvesztegetése miatt.

Cristian Borceát – az ügy negyedik vádlottja –, a Bukaresti Dinamo futballcsapat egykori ügyvezető igazgatóját és egyik tulajdonosát felmentették. Első fokon még Borceát is börtönbüntetésre ítélték.
Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) által összeállított vádirat szerint a Becali-testvérek 195 ezer eurót fizettek a bírónőnek, hogy egy korábbi ügyben mentse fel őket. A vádhatóság szerint Borcea 10 ezer eurót fizetett, de végül ezt nem sikerült bizonyítani.
Becaliékat 2014-ben is börtönbüntetésre ítélték adócsalási ügyben, amelyben a román futball nyolc volt vezetője volt érintett. Ebben az ügyben hozott ítéletet Terceanu, aki első fokon valamennyi vádlottat felmentette. Másodfokon a bukaresti ítélőtábla felülbírálta Terceanu döntését, így Ioan Becalit akkor hat év és négy hónap, Victor Becalit négy év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték.
A Becali-testvéreket időközben feltételesen szabadlábra helyezték, ezért a tegnapi ítélet következtében vissza kell térniük a börtönbe.

MTI

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek