2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Hét csapat nevezett

Mindössze hét alakulat nevezett a román teremlabdarúgó-bajnokság 2019–2020-as bajnoki idényére, köztük a Csíkszeredai Imperial Wet és a Székelyudvarhelyi FK is. Az első székely rangadóra a negyedik fordulóban kerül sor.

A 4. fordulóig kell várni az első székelyföldi derbire Fotó: Pál Zoltán

Eldőlt, hogy hét csapat – Csík­szeredai Imperial Wet, Galaci United, Dunărea Călărași, Dévai Autobergamo, Szé­kelyudvarhelyi FK, Temesvári Informatica, Kolozsvári Clujana – részvételével szeptember 7-én rajtol a teremlabdarúgó román bajnokság.
A szakszövetség döntése értelmében a fent említett hét csapat egy oda-visszavágó kört játszik, majd ezt követően jön a felsőházi és az alsóházi rájátszás. A felsőházba az alapszakasz első négy helyezettje jut be, ahová a helyezések alapján 3–2–1–0 pontot visznek magukkal. A rájátszásban egy újabb oda-visszavágó kör veszi kezdetét, majd a helyezések alapján az első két helyezett játssza az egyik fél harmadik győzelméig tartó finálét, míg a 3–4. helyezettek a kisdöntőben lesznek érdekeltek.
Nyitásként mindkét székelyföldi alakulat idegenben kezd: a Székelyudvarhelyi FK a Kolozsvári Clujana vendége lesz, míg a címvédő Csíkszeredai Imperial Wet azonnal rangadót játszhat, méghozzá a Románia-kupa-címvédő Dunărea Călărași vendégeként.
Utóbbi két csapatra előtte viszont még egy Szuperkupa-döntő is vár. A szakszövetség ennek időpontjáról és helyszínéről még nem adott tájékoztatást, de információink szerint ezen összecsapást szeptember 4-én Bodzavásáron (Buzău) rendezik.
A Székelyudvarhelyi FK első hazai meccsét a második fordulóban tudja le, amikor a Temesvári Informaticát fogadja, míg az Imperial a harmadik fordulóban, amikor a Dévai Autobergamo látogat Csíkszeredába. A bajnoki címvédő a második fordulóban szabadnapos lesz.
Az 1. forduló műsora: Dunărea Călăraș – Csíkszeredai Imperial Wet, Temesvári Informatica – Galaci United, Kolozsvári Clujana – Székelyudvarhelyi FK; a Dévai Autobergamo szabadnapos.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb