Helytállt az udvarhelyi kézilabdacsapat: Harmadik lett a Szejke SK

28

Négy csapat részvételével rendezték meg Székelyudvarhelyen a Szejke-kupával díjazott férfikézilabda felkészülési tornát. A második liga C csoportját vezető Székelyudvarhelyi Szejke SK a harmadik helyen zárt.

Derekasan helytállt a Szejke SK                                                                                                  Fotó: kezilabda.ro

Két első ligás – Bukaresti Steaua, Fogarasi VSK –, illetve két másodosztályos csapat – Székelyudvarhelyi Szejke SK, Nagyváradi VSK – részvétele mellett került megrendezésre a Szejke-kupa férfikézilabda-torna.
A felkészülést alig pár nappal a torna előtt elkezdő székelyudvarhelyi csapat sorrendben a Fogarassal, majd a másodosztály D csoportját vezető Nagyváraddal, végül a Bukaresti Steauával mérte össze erejét.
A Sipos Lóránt által felkészített csapat Fogaras ellen az első félidőben tetemesnek mondható hatgólos hátrányba került. Innen viszont apránként sikerült felzárkózni a meccs végére, de befogni már nem tudták az ellenfelet, és végül kétgólos vereséget szenvedtek. Másnap az a Nagyvárad volt az ellenfél, akikkel a tavalyi idény során nagy csatákat vívtak. Ezúttal viszont nem volt kérdés, hogy a Szejke SK előrébb tart, és sima 10 gólos sikert könyveltek.
A torna zárónapján az udvarhelyiek a Steauával játszottak. Jól kezdett a Szejke, mentek kettővel, de a Steaua megrázta magát és a szünetre négygólos előnybe került. A második félidőre feljött mínusz egyre az udvarhelyi csapat, de amint a vendégek gyorsítottak, úgy szépen megint leszakadtak, és végül hétgólos vereséget szenvedtek.
A tornát jobb gólarányának köszönhetően a Fogaras nyerte a Steaua előtt, míg a dobogót a hazai csapat egészítette ki. A legjobb kapusnak a Steaua hálóőre, Niculai Vasile bizonyult, a legjobb mezőnyjátékosnak a Fogarasi VSK irányítóját, Emilian Turcut választották, míg a gólkirályi címet a hazaiak játékosa, Balázs Botond szerezte meg.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek