Helyieket és környékbelieket szólítanak meg

436

Egész nyáron havi rendszerességgel ismétlődő programokra várja a kisgyerekes szülőket a Ditrói Fészek. A következő napokban pedig több rendezvénnyel készülnek.

Mint arról korábban is beszámoltunk, nagyon aktív a gyergyóditrói édesanyákból álló Ditrói Fészek. Idén öt havonta ismétlődő programjuk van. Legújabb kezdeményezésük a családos szentmise, melyet minden hónapban egy előre meghirdetett szombat délutánon tartanak a kistemplomban.
– Az első ilyen mise nagy sikernek örvendett a családosok körében, mivel a cél az, hogy a legkisebb gyerekekkel is részt vehessenek a szertartáson, ne zavarjon senkit, ha a kétéves beszélget, a hat hónapos gügyög vagy az egyéves megállás nélkül totyog körbe – fogalmazott Puskásné Horvát Zsófia, a Ditrói Fészek vezetője.
Rendszeresen megtartják a PiheNő elnevezésű programot is az édesanyáknak. E héten kedden tartották az 1–3 év közötti gyerekeknek játékos mozgásfejlesztést biztosító programot gyógytornász közreműködésével. A Mocorgó minden hónap harmadik keddjén várja az érdeklődőket a ditrói Egészségház tornatermében. Szintén kisgyerekeknek játékos beszédfejlesztést is tartanak, családoknak pedig filmklubot szerveznek minden hónapban előre meghirdetett időpontban. Mindezek mellett börzéket, előadásokat, kézműves-foglalkozásokat is szerveznek, s ingyenes programjaikra minden érdeklődőt várnak, nemcsak ditrói családokat, hanem más településekről érkezőket is. Szombaton 18 órától a Varázs Vászon filmklubban a Szilaj, a vad völgy paripája segítségével a másnap kezdődő ditrói Lovasnapra hangolódhatnak az érdeklődők. A következő hétvégén pedig a ditrói falunapok rendezvényein tevékenykednek majd a Fészek tagjai. Vasárnap a gyereksátorba várják a kicsiket és nagyokat, különböző kézműves-foglalkozásokra. Július elején igen hasznos előadásra készülnek közösen az alfalvi édesanyákkal, gyermekgyógyász beszél majd nyári gyermekbetegségekről és hasznos tanácsokat ad arról, hogy mi legyen az úti patikában, amikor nyaralni indul a család. A Ditrói Fészek eseményei kapcsán a 0744–169104-es telefonszámon tehetnek fel kérdéseket az érdeklődők.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek