Helyi pékáru újabb öt településen

Folytatódik a tej-kiflis „honfoglalás”

37

Megyebeli cég szállítja mától a friss kifliket Szentegyháza, Kápolnás, Bögöz, Nagy­ga­lamb­falva és Maroshévíz iskoláiba is. Ezekről a településekről is a „hírhedt” tordai cég szolgáltatását sikerült kitessékelni.

Újabb három körzetre (lot) sikerült Hargita megyei céggel szerződést kötni a tej-kifli program keretében pénteken. A szentegyházi Tamási Áron Általános Iskolában aláírt szerződés értelmében mától a csíkszeredai Harmopan Rt. szállítja a friss kiflit Szentegyháza, Kápolnás, Bögöz, Nagygalambfalva és Maroshévíz tanintézeteibe. Több mint háromezer diák fogja a Székely termék védjeggyel is rendelkező Harmopan kiflijeit kapni.
A korábban a szakellenőrző hivatalok által többszöri alkalommal rossz vagy lejárt szavatosságú kiflit szállító céggel Hargita Megye Tanácsának sikerült szerződést bontania.
Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke ismét kiemelte, hogy azokban a tanintézetekben, ahol továbbra sem megfelelő péktermékeket szállítanak, a bejelentések mentén és közös munkával tudnak változtatni a helyzeten.
– Számtalanszor jeleztük Bukarest felé, hogy a program módosításokra szorul, mert másképp nem csupán a helyi vállalkozók szenvednek hátrányt, hanem ami a legfontosabb, az iskolás gyerekek is. Együtt a szülőkkel, a tanárokkal sikerült elérni, hogy méhány település esetében javuljon a helyzet – tette hozzá Bíró Barna Botond alelnök.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek