Helyi játékosok, helyi támogatók, helyi erő

317

Újra van felnőtt férfi-kézilabdacsapata Székelyudvarhelynek. A Szejke Sporklub az önkormányzat jelentős szervezői munkájának és helyi vállalkozók támogatásának köszönhetően már ott lesz a szeptemberben rajtoló országos bajnokság második osztályában. Az új csapat már elkezdte az edzéseket.

Az SZKC megszűnése után sem mardnak kézilabda nélkül a szurkolók Fotó: Csedő Attila / Archív

Gálfi Árpád polgármester jelentette be tegnap délelőtt a Városházán: sikerült pótolni az SZKC megszűnésével keletkezett űrt, létrehozták Székelyudvarhely új felnőtt férfi-kézilabdacsapatát. A hivatal szakemberekkel karöltve hónapok óta dolgozik azon, hogy ez megvalósuljon. Egyrészt azért, mert a magyar kormánytámogatással életre hívott Székelyföldi Kézilabda Akadémia mellett jó, ha egy „nagy csapat” is van, mert az utánpótlás nevelése így válhat igazán eredményessé, másrészt fontos volt az is, hogy az SZKC megszűnése után itthon maradt játékosok ne széledjenek szét.

Magunknak játszunk
– Megalakult a város által működtetett Székelyudvarhelyi Szejke Sporklub, és a helyi vállalkozók anyagi szerepvállalásával kezdődhet a munka – mondta Gálfi. – Közösen, magunk számára akarjuk újjáépíteni a kézilabdát, a saját gyerekeinket akarjuk kinevelni, majd játszatni. Most az a dolgunk, hogy jó alapot teremtsünk meg, amin majd fokozatosan lehet építkezni – tette hozzá a polgármester.
Ilyés Szabolcs, a Szejke Sportklub sportigazgatója felidézte, hogy bizony, az év közepén elég nehéz volt az anyagi források előteremtése, de végre a hét elejétől már biztos, hogy a Melinda Steel lesz a csapat főtámogatója. Kiemelt partner az ABC Impex és az Impar Kft., ugyanakkor még mintegy tíz magánvállalkozás sorakozott fel a Szejke Sportklub mögé, másokkal is folynak a tárgyalások. Egyébként a felnőttcsapat éves költségvetése 200 000 euró körül mozog. Idén egyértelműen a vállalkozók viszik ennek a terhét, jövőre már az önkormányzat is részt vállal a költségekből.
Ilyés elmondta azt is, hogy a csapat öltöztetését a svéd Salming Sports nyerte el.
– Szeptember közpén indulunk. Egyelőre nem cél a feljutás az első osztályba, de jövőre már azt is megcélozzuk – utalt elképzeléseikre a fiatal sportmenedzser.

Anyanyelven az öltözőben
Összesen 14 játékost igazoltak le, közöttük van az SZKC idevaló játékosainak egy része, mellettük számos 18–19 éves, az ifi csapatból érkező sportoló alkotja a keretet. Vezetőedzőjük Sipos Lóránt lesz, a másodedző-kapusedző feladatát az egykori SZKC-s Kocs Levente látja el. A tanácsteremben tartott sajtótájékoztatón jelen voltak Orbán Szilárd és Komporály Attila kézilabda-játékosok is. Orbánt (az SZKC egykori kapusát) Dániából igazolták haza.
– Napi két edzésünk van. Nagyon örülünk, hogy tovább tudjuk vinni azt a kézilabdát, amit megszokott a város. Mi mindent beleadunk, a városlakóktól pedig türelmet kérünk. És várunk mindenkit az első meccsre – mondta a sportoló.
Egy éve már visszavonult a sportélettől, mégis, amikor felkérték, rövid gondolkodás után rögtön igent mondott Komporály Attila, az egykori SZKC saját nevelésű játékosa. Próbaévnek minősíti az ideit, de nem aprózza el.
– Dobogós helyen szeretnénk végezni. Nagyon jó dolog, ami Udvarhelyen elindult, az, hogy helyi játékosokból áll össze a csapat. Végre saját anyanyelvemen beszélhetek az öltözőben és újra Udvarhelyért küzdhetek – fogalmazott a játékos.

A Szejke Sportklub kerete
Kapusok: Orbán Szilárd, Jobb Lőrinc.
Mezőnyjátékosok: Orbán Levente, Kónya Hunor, Fekete Róbert, Pál Szilárd, Kopacz Csongor, Komporály Attila, Daninfeld Gabriel, Jére Róbert, Gáspár Lehel, Telegdy Attila, Lőrinczi Lehel, Katona Tamás (utóbbi négy kettős leigazolással a Szejkében és az ISK ifi I-es csapatában is játszani fog).
Szakmai stáb: vezetőedző: Sipos Lóránt; kapusedző: Kocs Levente; segítő: Ágoston Attila.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.