Hegyvidéki kisgazdák karácsonyi vására Gyimesbükkön

28

A nemrég eltelt ünnepek alkalmával másodszor is megszervezték Gyimes­bükkön a Hegyvidéki kisgazdák karácsonyi vásárát, december 22-én és 23-án. A Degustarium szervezésében – a helyi önkormányzat és a kistérségi LEADER-akciócsoport támogatásával – ezúttal a gyimesbükki piactér adott otthont az eseménynek.
Két nap alatt több mint 5000 látogató fordult meg az új helyszínen, amely mellett azért döntöttek a szervezők, hogy a labdarúgópálya gyepét ne rongálják. Több mint húsz standnál állították ki termékeiket a helyi és környékbeli kisgazdák, termelők. Érkeztek Kóstelekről, Dormánfalváról és a Gyimesekből is. A szombati vásári napon sok más mellett fellépett a Csángálló.
Vasárnap a karácsonyfa-díszítő versenyé volt a főszerep. 16 iskolai csapat vett részt közel 350 gyermekkel, és 990 szavazat alapján hirdettek nyertest a közönségdíjas kategóriában. A szavazás alapján a Tarhavasi Általános Iskola diákjai készítették a legszebb karácsonyfát, őket az ágasi Mugurașii tánccsoport, valamint a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskola diákjai követték. A zsűri értékelése szerint utóbbiak nyerték el a legautentikusabb fáért járó fődíjat. A Gyimesbükki Polgármesteri Hivatal, illetve a zsögödi Manó Tanoda csapatát előzték meg. A zsűri díjazása újdonság volt. Az első helyezettek 700 lejt, a másodikak 500 lejt, a harmadikak pedig 300 lejt nyertek, mindkét kategóriában. A legszebb fát jótékony célokra 1500 lejért elárverezték.
Vasárnap folytatódott egyébként a vásár és a kulturális műsor is, a nap egyik legismertebb fellépője a Gyimesvölgye Férfikórus volt.

Pál Damián

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tisz­teletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek