Hegyi menedék kalákában

93

A Biztonságos hegyi turizmus programnak köszönhetően a Borszék környékén túrázók is megpihenhetnek a kalákában felépített bükkhavasi menedékházban. Így már 13-ra bővült a Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata által birtokolt hegyi menedékek száma.

A menedékházakban hagyott vendégfüzetek bejegyzéseiből kiderül, sokan használják a hegyi menedékeket, a turisták ezekben a faházakban megpihennek, ezáltal több baleset is megelőzhető – foglalta össze a hegyi menedékek fontosságát Fekete Örs, a Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat vezetője. A hétvégén a megyei tanács 14 ezer lejes anyagi támogatásával, illetve a gyergyói hegyimentők és a borszéki önkormányzat alkalmazottjainak segítségével kalákában felépülhetett a bükkhavasi menedék.
Fekete Örs elmondta, a Biztonságos hegyi turizmus program keretében idén a Bucsin-hegységben is építenek hasonló menedéket, és a tervek szerint még a hétvégén újraépítik a villámcsapás következtében július elején leégett a menedékházat a Madarasi-Hargita–Hargitafürdő közötti gerincösvény mellett,.
Ugyancsak a program keretében elkészül a Csíki-havasok térképe, és megújul 350 kilométernyi turistaösvény, elhelyeznek 50 irányjelző táblát és 20 térképpel ellátott pannót. Továbbá a Kelemen havasokban sikerült téliesíteniük a turistaösvényt, vagyis ahol eddig csak a kövekre festettek jelzéseket, idéntől jelzésekkel ellátott oszlopok mutatják a helyes irányt.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek