Hegyi-Karabah a rendező

Egzotikus helyen lesz az európa-bajnokság

75

Eldőlt, hogy Hegyi-Karabah (Arcah Köztársaság) rendezheti a jövő évi CONIFA (FIFA-n kívüli válogatottakat tömörítő sportszervezet) Európa-bajnokságot. Az Azerbajdzsán részét képező kaukázusi „államtól” kemény garanciákat kért a sportszervezet.

Székelyföld ott lesz az Eb-n

A CONIFA a londoni világ­bajnokság után arról dön­tött a napokban, hogy hol rendezzék az Európa-bajnokságot, és a végrehajtó bizottság döntése az Azerbajdzsán részét képező Hegyi-Karabahra (Arcah Köztársaság) esett. Államiságát csak három másik korlátozottan elismert állam ismeri el, míg a köztársaság a korábbi Hegyi-Karabah Autonóm Terület nagy részét és a környező területek egy részét ellenőrzi, így Örményországgal és Iránnal is határos. Lakossága túlnyomó részben örmény.
Wenczel Kristóf, a CONIFA magyar alelnöke a Nemzeti Sportnak nyilatkozva azt mondta, a CONIFA továbbra is egyfajta békemisszióként is tekint tevékenységére, s a helyszínválasztással is ezt kívánja erősíteni. Bár a kvalifikáció még nem zárult le, minden esély megvan Észak-Ciprus részvételére: ezáltal (vagyis egy török együttes örmény területen történő szereplése révén) erősen megmutatkozhatna, hogy a CONIFA és a futball képes akár mély történelmi megosztottságokon, ellenségeskedéseken is hidat építeni.
Wenczel, aki egyben a legutóbbi Eb-n bronzérmes székely válogatottat tömörítő Székelyföldi Labdarúgó Egyesület elnöke is, azt nyilatkozta az NSO-nak, hogy Székelyföld válogatottja a tavalyi ciprusi Eb-bronzával, illetve az idei londoni világbajnokságon elért negyedik helyével gyakorlatilag kvalifikálta magát az eseményre, akárcsak a vb-győztes Kárpátalja válogatottja.
– Reményeink szerint sikerül a londoni világbajnoki részvételhez hasonló összefogást megteremteni, mind pénzügyi értelemben, mind pedig a magyar csapatok eredményessége szempontjából – fogalmazott Wenczel.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek