péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Hegy-torna

Tizenkét képzőművész részvételével zajlott le az elmúlt napokban a MAMŰ Szárhegyi Művésztelepe. Az alkotásokból kiállítást nyitottak a gyergyószárhegyi kultúrházban.

Kiállítás zárta a MAMŰ Szárhegyi Művésztelepét

A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ rendszeresen szervez különböző táborokat, művésztelepeket. Tavaly a MAMŰ Kulturális Egyesület kezdeményezett együttműködést az intézménnyel művésztelep szervezése céljából. Az előző nyáron már érkeztek Szárhegyre MAMŰ-tagok, idén pedig tizenkét képzőművész részvételével zajlott a MAMŰ Szárhegyi Művésztelepe: Cservenka Edit, Dér Adrienn, Elekes Károly, Izsák Előd, Ferencz Zoltán, Lucza Zsigmond, Majoros Áron Zsolt, Mayer Éva, Miklós Árpád, Pokorny Attila, Pető Hunor, Szigeti G. Csongor voltak jelen. A tíz nap zárásaként kiállítást nyitottak múlt szerdán a gyergyószárhegyi kultúrház Cika-termében.
Szigeti G. Csongor képzőművész elmondta, a MAMŰ valamikor Marosvásárhelyről indult, ma már több mint kétszáz tagot számlál. Megjegyezte, ő maga azért szereti az ilyen művésztelepeket, mert családias hangulatban telnek, a résztvevők szakmailag és emberileg is megismerik egymást. A záró kiállításnak a Hegy-torna nevet adták, a képzőművész elmondása szerint a résztvevők előbb bent tornáztak reggelente, majd az udvaron, később pedig délelőttönként a környező hegyekben túráztak s merítettek ihletet.
Ferencz Zoltán, a központ művészeti vezetője arról beszélt, hogy óriási megtiszteltetésnek érzik, hogy a MAMŰ éppen Szárhegyet választotta művésztelepe helyszínéül, s így évente neves művészek alkotnak a községben.
Kolcsár Béla, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ igazgatója reményét fejezte ki, hogy hosszú távú lesz az együttműködés a MAMŰ Kulturális Egyesülettel.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb