Hazulról hazaiaknak

Tehetségek gálaestje

779

Harmadszorra szervezett nyár végi klasszikus zenei koncertet Csíkszeredában Hazulról hazaiaknak címmel a Molnár Levente operaénekes nevével fémjelzett ArtStart4U Egyesület. A Művészetek Házában szombat este tartott hangversenyen a Virtuózok című műsorban feltűnt ifjú tehetségek mellett Molnár Levente és Mester Viktória operaénekesek is felléptek.

Molnár Levente a színpadon. Itthon, itthoniaknak Fotó: Daczó András

Köszönöm, hogy szép számban megtisztelték a jövő nemzedékét – köszöntötte a nézőket a tehetségek felkarolását missziójának tartó csíkszeredai származású, Budapesten élő Molnár Levente, aki Erkel Ferenc Bánk bán című operájának leghíresebb részletével, a Hazám, hazám… kezdetű áriával nyitotta meg a koncertet.
Bolyky Zoltán karmester a bevezetőben elmondta, évről évre várja a csíkszeredai hangversenyt, szeret együtt dolgozni a Csíki Kamarazenekarral, amelynek oroszlánrésze van az előadásban.
A műsorban még két további részletet hallgathattak meg a nézők a Bánk bánból: a Bordalt Fazakas Tamás, valamint Bánk és Gertrudis duettjét a Molnár Levente–Mester Viktória páros tolmácsolásában. Mészáros Levente és Kovács Gábor szintén operaénekesi kvalitásokról tett tanúbizonyságot egy Wagner-, illetve egy Lalo-ária előadásával.
Az est folyamán Ioni Eduárd, Nagy Krisztina, Petres Lajos Tamás, Sass Barbara és Török Ákos nem mindennapi zongorajátékában, Ioni Renáta, Máthé Izabella, Pethő Rebeka fuvolajátékában, Jakab Roland hegedűvirtuóz előadásában, Szabó Réka énekében gyönyörködhetett a közönség. A koncert mindkét részét egy ötös virtuózcsoport örömzenélése zárta: Bácsy-Schwartz Zoltán, Bonino Anna-Sofia, Jakab Roland, Lugosi Dániel Ali és Szűts Apor Rituális tűztánc (Manuel de Falla), illetve Libertango (Astor Piazolla) előadása méltán ragadta magával a nagyszámú nézőt.
Az ArtStart4U és a Class Értékeink Egyesületnek, a magyar kormánynak és számos támogatónak jóvoltából nemcsak helybéli és magyarországi kiemelkedő tehetségű előadók léphettek fel Csíkszeredában, hanem a hét folyamán egy Borospatakán tartott mesterkurzuson is részt vehet közel 50 ifjú tehetség.

Daczó Katalin

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.