Háziverseny Csíkszereda vezetéséért: Korodi Attila is polgármester lenne

71

Versenybe száll Csík­sze­re­da polgármesteri tisztségéért, ezért elindul az RMDSZ március 7-i előválasztásán – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Korodi Attila, a párt képviselőházi frak­ciójának vezetője. A szövetség jelöltségéért Ráduly Róbert Kálmánnal mérkőzik majd meg, a jelenlegi polgármester hétfőn jelentette be, hogy újabb négy évre maradna a város élén.

Korodi Attila elmondta: döntését rengeteg előzetes beszélgetés, találkozó előzte meg, ezek pedig megerősítették abban, amit ő maga is gondolt, hogy Csíkszeredának vannak olyan „elhúzódó bajai, amelyek orvoslásra várnak”. Hozzáfűzte: nem véletlenül épp a városi piac környékét választotta sajtótájékoztatója helyszínéül, ugyanis az itt „uralkodó állapotok” azt mutatják, hogy a városban nincs rend, kulturált parkolás és a közlekedés kaotikus. Korodi ugyanakkor szóvá tette azt is, hogy meglehetősen magasak az árak a csíkszeredai lakáspiacon, ez pedig elriasztja a fiatalokat a városból. Megjegyezte, Csíkszeredának von­zania kell a fiatalokat, nem eltaszítania magától. Ugyanakkor kifejtette: az teszi őt alkalmassá a polgármesteri tisztség betöltésére, hogy „csapatmunkás” .
– Olyan döntéseket támogatok, amelyeket szakértők dolgoznak ki az érintettek bevonásával, illetve javaslataik alapján születnek meg – mondta. Ezenkívül rálát a város problémáira is. Emlékeztetett arra, hogy korábban három alkalommal is rábízták egy-egy minisztérium vezetését, ahol bebizonyította, hogy ijed meg, ha a választói érdekeit kell képviselni. Példaként a verespataki ciántechnológiás aranybányászat megakadályozását említette. A környezetvédelmi tárca vezetőjeként annak ellenére nem volt hajlandó engedélyezni a beruházást, hogy a bányavállalt komoly, millió eurós nagyságrendű kártérítési pert indított ellene. Szintén példaként említette, hogy 2019-ben a megyei kórháznak sikerült jelentős összegű támogatást szereznie. Kifejtette: eddigi sikereit azért tudta elérni, mert mindig csapatban gondolkodott és dolgozott, mindig elfogadta a szakmai tanácsot, mert egy szakértő véleménye a legértékesebb eszköz a jó döntések meghozásához.
– Hittel végzem a munkámat. Nagyon fontos, hogy megbízok a környezetemben, megbízok az emberekben – jelentette ki Korodi Attila.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek