Házibor mustból. Mennyi idő után ihatjuk meg az első pohár bort?

121

Házi körülmények között nehéz jó minőségű mustot készíteni, úgy, hogy aztán az egy zamatos bort eredményezzen. Éppen ezért, hogy kiváló minőségű bort készíthessünk otthon, a Jidvei pincészet lehetőséget nyújt a borkedvelők számára, hogy egyenesen a pincészetből vásárolják meg a kívánt mustot, amelyből bort készíthetnek saját otthonukban.  Egy kilogram must ára 4 lej, és ha legalább 100 kg-ot vásárol, a szállítást a Jidvei társaság biztosítja.

poza-Jidvei-
A Jidvei musttal készült bor hamarabb letisztul
„Ha otthon készítünk mustot – annak minden velejárójával, ami a szőlő megvásárlását, tárolását, darálását és újból a maradékok tárolását illeti, az élesztő mennyisége túl magas lesz, mert a legtöbben nem derítik a mustot, ugyanakkor a mustot nem lehet deríteni rögtön a forrás után, mert az élesztő nem száll le. A Jidvei pincészettől vásárolt must tiszta, nagyon kis mennyiségben találhatunk benne maradékokat (szőlőhéj, szőlőmag és föld) éppen ezért a bor sokkal hamarabb letisztul. Különbségként, az eredményezett élesztő mennyisége a Jidvei must esetében csak 10%-a annak az élesztőmennyiségnek, amit normális esetben kapunk a must ledarálása során otthoni körülmények között” , magyarázta Marius Vasiu, Jidvei pincészet tehnológusa.
A vásárlást követően két hónapon belül elfogyaszthatjuk az első pohár bort
A saját szőlőből készített házibor esetében a forrás és a tisztulás sokkal több időt vesz igénybe mint egy Jidvei mustból készített házibor. Már két hónapon belül a must megvásárlását követően élvezheti az első pohár házibor zamatát.
„Amennyiben minden hagyományos feldolgozási lépést betart amiket szakértőink is ajánlanak, két-három héttel a must forrása és az élesztőről való leszívás után, akadály nélkül elfogyaszthatja az első pohár bort. Mint időtartam, a must megvásárlását követően egészen az első pohár bor elfogyasztásáig nagyjából két hónap telik el, azaz, az idei szürethez viszonyítva a novemberi hónap végéről beszélünk. Ez időtájt nagyjából mindenki, aki Jidvei mustot vásárolt, megbizonyosodhat arról, hogy a bor letisztult és élvezhetik a legjobb minőségű házibor különleges ízét, amely 100% természetes romániai szőlőből készült”, biztosít erről a Jidvei szakértő.
A fenti cikk a „Házibor Jidvei mustból” kampány keretén belül jelent meg, amely bátorítja az összes kistermelőt, akik szeretnének önállóan 100%-ig természetes házibort készíteni romániai szőlőből, hogy rendeljenek a Jidvei pincészettől 4lej/kg áron. Részletekért, hívjon a 0755706000-ás telefonszámon, keressen rá a www.mustdejidvei.ro oldalra, vagy küldjön elektronikus formában  levelet a must@jidvei.ro címre.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.