Hazatértek a székelyföldi akadémisták

jégkorong

129

Az elmúlt héten a Csehországban rendezett Húsvét-kupán vettek részt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 16–17 éves hokisai. Az Antal Előd által edzett gárda öt mérkőzést játszott jóval erősebb ellenfelekkel, a tizenegyedik helyen zárva a nemzetközi tornát.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2001-ben és 2002-ben született játékosokból álló csapata öt mérkőzést játszott a csehországi Mostban a Húsvét-kupa nemzetközi tornán. Az Antal Előd edző által irányított fiatalok a csoportkörben nyitásként a lett HK AKO Rigától szenvedtek vereséget, majd a felvidéki Tőketerebestől kaptak ki. Másnap a finn KalPa elleni meccset is vereséggel zárták a székely akadémisták, majd a helyosztó találkozón megtört a jég, és győzelmet arattak a házigazda Most ellen.
A tornát végül a dán Herning ellen zárta a SZJA, akikkel a 10. hely megszerzéséért harcoltak, de egygólos vereség lett a vége. Érdekesség, hogy a csoportkörbeli ellenfelek közül a KalPa a második, míg a Riga a harmadik helyen zárta a tornát.
– Fokozatosan vettük fel a torna tempóját, hiszen minden csapat magasabban jegyzett hokikultúrából érkezett. Látszott, hogy nem vagyunk hozzászokva, hogy nagy iramban kell játszani. Amint sikerült belerázódni, onnantól kezdve pozitív irányba mozdultunk el. A fiúk nagyon küzdöttek, harcoltak. A legnagyobb behozni való dolgunk a sebességbeli különbség, ugyanakkor a befejezések pontosságán kell javítani – fogalmazott Antal Előd edző a SZJA honlapján.
A SZJA eredményei: Székelyföldi Jégkorong Akadémia – HK AKO Riga 0–4; Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Tőketerebes 3–6 (a SZJA gólszerzői: Benedek Gábor, Salamon Ervin, Csíszer Ádám); Székelyföldi Jégkorong Akadémia – KalPa 0–3; Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Most 3–1 (a SZJA gólszerzői: Kristó Csongor, Tamás Tihamér, Csíszer Ádám); Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Herning 2–3 (a SZJA gólszerzői: Benedek Gábor, Gergely Péter).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.