Házasság hete

71

Februárban kiemelt figyelmet kapnak a gyengéd érzelmek, hiszen Bálint-nap közeledtével a szerelmesek állnak a reflektorfényben. Ebben az időszakban azonban nemcsak a szívecske alakú ajándékok indulnak útnak, hanem a Házasság hete elnevezésű programsorozat is, amely az életre szóló elköteleződés jegyében törekszik széles körű összefogásra.

Idén is különböző programokkal várják a házasulandó vagy már házas párokat Csíkszeredában és környékén, hiszen az oltár előtt kimondott igenek nemcsak a szerelmesek napján kell éreztessék hatásukat. Az Éltető sodrásban mottó köré épülnek a rendezvények, amelyek közül elsőként Csatószegen zajlott tegnap este a Mi az, ami éltető sodrásban tartja a kapcsolatot, ami erőt ad? De mik a jelei annak, hogy már csak sodródunk, esetleg elsodródunk egymástól? – elnevezésű tematikus est, amelynek meghívottjai Ferencz Attila és Margit jegyespároktatók voltak.
Csíkszeredában február 10-én délután 3 órától várják az érdeklődőket a Szent Ágoston-templom hittantermébe, ahol a kapcsolatok erőforrásairól tart előadást Martini Csongor és Mária. Csíkszentimre is csatlakozott a programsorozathoz, február 12-én, pénteken 19 órától a Fazi Panzióban lehet részt venni Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános előadásán, ahol a helyek száma korlátozott. Február 18-án, vasárnap 11.30-tól ugyancsak Csíkszentimrén lesz szentmise a jegyesekért és a házasokért, amelyet Fábián Zoltán plébános ajánl fel.
Csíkszentmihályon február 12-én, délután 6 órától várják a helyi polgármesteri hivatal gyűléstermébe az érintetteket, ahol a szerető kommunikációról tart előadást Kelemen Levente és Erzsébet, a főegyházmegyei családpasztorációs iroda munkatársai. Ezután Tankó Szilveszter, Csíkszentmihály plébánosa megáldja a házasokat. Ez alkalommal is a helyek száma korlátozott.
Gyergyóremetén február 9-én, 18 órától a Csutakfalvi Községi Házban gyertyafényes vacsorával egybekötött romantikus estet szerveznek a pároknak, ahol jelen lesz Kertész Marika és Tibi, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának munkatársa is.
Gyergyószentmiklóson 5 napos programsorozattal készültek, február 13–18. között várják az érdeklődőket, akiknek előadásokat, játékokat, romantikus vacsorát szerveztek, de szentmisén is részt lehet venni majd.
Székelyudvarhelyen február 17-én 17 órától a Székely­ud­var­helyi Belvárosi Unitárius Templomban és Szeretetotthonban lesz előadás a törékeny kapcsolatokról. További információk a www.hazassaghete.ro oldalon érhetők el.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek