Hazai színekben folytatja Fejér-Konnert András

85

Szülővárosában, Székelyudvarhelyen fejezi be pályafutását a kétszeres Európa-kupa-győztes és többszörös román, illetve német bajnok asztaliteniszező, Fejér-Konnert András. A klub vezetősége bejelentette: az új szezonban két, egy felnőtt és egy ifjúsági A divíziós asztalitenisz-csapata lesz a városnak. Hétvégén hatodszor rendezik meg a nemzetközi ISK Góbé-kupát.

Szombaton már kézbe veszik az ütőket az ISK sportolói Fotó: Lőrincz Csaba
Szombaton már kézbe veszik az ütőket az ISK sportolói Fotó: Lőrincz Csaba

Huszonhét év után hazatér Németországból, és Székelyudvarhelyen, az A divíziós felnőttcsapat tagjaként, hazai pályán ütögeti a labdát a nemzetközi szinten is elismert asztaliteniszező, Fejér-Konnert András – jelentette be a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub asztalitenisz szakosztályának szezonnyitó sajtótájékoztatóján a klub játékosa, szóvivője, György István. A tájékoztatón jelen volt a Kolozsváron játszó, de az udvarhelyieket edző György Szilárd, Tamás Szabolcs, Kádár Tibor játékosok és a csapatot ősztől erősítő Fejér-Konnert András.
– Mindig is az volt a vágyam, hogy itthon fejezzem be pályafutásomat. A Bundesliga-csapatunk, ahol edző-játékos voltam, visszavonult. Több ajánlatot is kaptam, de visszautasítottam, mert úgy döntöttem, újra itthon szeretnék játszani. Szándékomban van, hogy a jövőben haza is költözzek, és segítsek az udvarhelyi asztaliteniszt fellendíteni. Nagy vágyam, hogy egyszer Udvarhelynek bajnokcsapata legyen, és ezt meg is szeretném valósítani – foglalta össze hazatérésének okát, célját az asztaliteniszező, aki arról is biztosította az jelenlevőket, hogy több évtizedes sportpályafutásának tapasztalatait mind edzőként, mind játékosként az udvarhelyi asztalitenisz felnőtt- és ifi csapatának a javára fordítja.
Hozzátette: személy szerint ő maga, de az asztalitenisz szakosztály minden tagja köszönettel tartozik a Küküllő-parti asztalitenisz atyjának, Nagy Ferenc edzőnek, aki tulajdonképpen meghonosította ezt a sportágat Székelyudvarhelyen, és bár nyugdíjba vonult, mai napig aktívan részt vesz az edzéseken.
Az idei szezon másik nagy újdonsága, hogy első alkalommal lesz a városnak két A divíziós asztalitenisz-csapata. A jóváhagyást a sportszövetségtől még várják, de minden remény megvan arra, hogy megkapják. György István szerint Udvarhelynek kiváló, minden szempontból ütőképes felnőtt- és ifjúsági csapata van, ez egy jó lehetőség arra, hogy itthon maradjanak a játékosok, és ne igazoljanak más klubokhoz. Ezzel kapcsolatosan jegyezte meg Fejér-Konnert, hogy reméli, a jelenleg Kolozsváron játszó edzőt, György Szilárdot is sikerül hamarosan hazacsalogatni.
A sajtótájékoztatónak ünnepélyes mozzanata is volt. Gálfi Árpád polgármester felkérte Fejér-Konnert Andrást, képviselje határon innen és túl az udvarhelyi asztaliteniszt, legyen a sportág nagykövete. Fejér-Konnert szívesen vállalta, megtiszteltetésként értékelte a megbízatást.

[box type=”shadow” ]ISK Góbé-kupa hatodjára

Hétvégén, szombaton és vasárnap, hatodik alkalommal szervezik meg Székelyudvarhelyen az ISK Góbé asztalitenisz-kupát, amelynek főszervezője a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub, társszervezője a Hargita Megyei Asztalitenisz Szövetség, illetve a Góbé Termék Üzletlánc. A versenyt három korosztály számára rendezik meg: serdülő fiú egyéni (2000–2002-ben születettek), újonc fiú egyéni (2003–2005-ben születettek) és gyerek fiú egyéni (2006 után születettek) számára. A verseny helye a Székelyudvarhelyi Városi Sportcsarnok lesz. Szombaton 10–14 óra között a selejtezőcsoportok, míg 14–20 óra között a főtábla, illetve a vigaszági mérkőzéseket rendezik. Vasárnap az egyenes kiesési szakaszok, azaz a negyeddöntők, elődöntők és a döntők vannak műsoron. A versenyszámok csoportos körmérkőzéses selejtezővel kezdődnek, majd a főtáblán egyenes kieséses rendszerben zajlanak. A selejtezőcsoportokból az első két helyezett jut a főtáblára, a selejtezőcsoportok többi helyezettjei a vigaszágon szerepelhetnek.[/box]

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.