Hazai siker a székely rangadón

6

A kézdivásárhelyiek sikerével zárult a labdarúgó 3. Liga 5. csoportjában a székelyföldi csapatok rangadója. A szombati találkozót követően az SZFC három helyet rontott a tabellán.

Szoros első félidőt követően egygólos hazai sikerrel zárult a labdarúgó 3. Liga 5. csoportja negyedik fordulójában a székelyföldi csapatok egymás elleni rangadója. 

Mindkét csapat harciasan kezdte a találkozót, az első húsz percben a KSE és az SZFC is ziccert hibázott. A 26. percben azonban az udvarhelyiek saját térfelükön hibáztak, Kanyó pedig miután megszerezte a labdát, könnyedén lőtte azt az SZFC kapujába. A gól kissé megzavarta a vendégeket, hiszen a KSE a vezetőtalálat után még hibázott egy ziccert, ám a vendégek a 31. percben egyenlítettek, miután egy ellentámadás végén Turcu a kifutó hazai kapus fölött mintegy húsz méterről emelte a labdát a KSE kapujába. A félidő utolsó negyed órája is hozott izgalmakat, a hazaiak csatárai azonban pontatlanok voltak, míg védelmük helytállt Vékás támadása során.

A pihenőt követően inkább a középpályán focizott veszélyt nem okozva az ellenfél kapujára a két csapat, ám az 57. percben egy újabb hiba végzetesnek bizonyult az SZFC számára. A vendégek ugyanis újra hibáztak a védelemben, Popa pedig élt a lehetőséggel és újra vezetéshez juttatta a KSE-t. A 75. percben a KSE javára büntetőt ítélt a játékvezető, ám az SZFC kapusa, Moroz védte a 11-est, a hajrában pedig az emberhátrányban játszó székelyudvarhelyiek ugyan többet és veszélyesebben támadtak a hazaiaknál, ám az egyenlítés, így pedig az SZFC pontszerzése elmaradt.

A győzelmének köszönhetően a KSE a harmadik, míg a SZFC az ötödik helyről várhatja a folytatást.

Eredmények

3. Liga, 5. csoport, 4. forduló műsora: Astra II. Giurgiu – Brassói SR Municipal 2–2, Brassói Kids Tâmpa – CSO Plopeni 1–3, Brassói Corona – Sepsiszentgyörgyi OSK II. 2–0, Kézdivásárhelyi KSE – Székelyudvarhelyi FC 2–1, CS Blejoi – Barcarozsnyói Olimpic Cetate 2–0.


Hozzászólások lezárva.