Hazai pályán lehet ellépni

Alaposan visszavágott a Ferencváros

125

Döntetlenről, ám csíki pályaelőnnyel folytatódik hétvégén a jégkorong Erste Liga döntője a párharc harmadik, illetve negyedik találkozójával. A Csíkszeredai Sportklub miután a párharc első meccsén fölényesen nyert, a másodikat elveszítette. A hétvégi találkozók előtt a szakmai stáb dolgát nehezíti, hogy egyre több játékos küzd sérüléssel.

Nagy szükség lesz a szurkolók támogatására hétvégén Fotó: Pál Zoltán

Nem alakult jól a Csíkszeredai Sportklub számára a jégkorong Erste Liga döntőjének második találkozója a Ferencváros ellen Pesterzsébeten. A mérkőzés előtt Fodor Csanád vállműtéten esett át, így a Vaclav Novak–Hozó Levente edzőpáros újból fel kellett borítsa a sorösszeállításokat.
A találkozó gólcunamit hozott már az első percekben, és a csapatok átrohantak egymáson. A Ferencváros szerzett vezetést egy hatalmas potyagóllal, majd alig egy percen belül Rokaly Szilárd egyenlített. Újabb egy percen belül még egy-egy gólt esett, a rohanással viszont nem állt le egyik fél sem, ám ebből a hazaiak jöttek ki jól, köszönhetően annak is, hogy a kék-fehérek hálóőre nem fogott ki nagy napot. Az első szünetre háromgólos előnyre tettek szert a zöld-fehérek, sőt a második felvonás elején Tóth Adrián gólja azt is jelentette, hogy ez a meccs itt véget ért. Ekkor kapust cserélt a vendégek szakvezetése, de már késő volt. A meccset végül a Ferencváros 7–2-re húzta be, teljesen megérdemelt sikert könyvelve el.

Folytatás hétvégén
Azzal, hogy a Ferencváros kiegyenlített összesítésben, a párharc biztosan vissza fog térni Budapestre, méghozzá kedden. Addig viszont két csíkszeredai találkozó is lesz. A két mérkőzés után nehéz bármilyen konklúziót levonni, hogy mely csapat jöhet ki győztesen a párharcból, hiszen alaposan megmutatták azt, hogy irtózatos támadópotenciál van a felekben. Egy-egy védelmi megingás vagy egy bizonytalan nap a kapusok számára eltemeti a meccset, olyan könyörtelenül használják ki a játékosok ezeket. Az első meccsen a Sportklub, a másodikon a Ferencváros bizonyította ezt be.
Annak érdekében, hogy a meccsek ne forduljanak teljes unalomba – semleges nézői szempontból –, miként az volt Pesterzsébeten, a védelmek kell helyrerázódjanak.

Nehéz helyzetben a Sportklub
Ha némi esélylatolgatást lehet mondani, akkor a Sportklub nincs kedvező helyzetben. No nem azért, mert a második meccset elvesztették, hanem a hiányzó játékosok miatt. Az már a párharc előtt világos volt, hogy Panov nem állhat a szakvezetés rendelkezésére sérülés miatt. Őt követte a sorban Fodor Csanád, aki a döntő első meccsén szenvedett vállsérülést, és azóta át is esett egy műtéten. A döntő második meccsén három játékossal is probléma adódott. Az első felvonásban Krasznoszlobodcev esett ki, míg a harmadikban Gecse, előbbi izomhúzódás miatt, míg utóbbi térddel esett neki a kapuvasnak. A második játékrész végén Anyiszin kapott végleges fegyelmi büntetést, miután rúgó mozdulatot tett az egyik vonalbíró felé. Ez ugyan nem von még automatikus eltiltást maga után, ugyanakkor nem kizárt, hogy a Fegyelmi Bizottság tárgyalni fogja az esetet.

Erste Liga, döntő, 2. mérkőzés

Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub 7–2 (5–2, 2–0, 0–0) /Roczanov (1., 12.), Switzer (3., 7., 32.), Jászai (16.), Tóth A. (24.), illetve Rokaly Sz. (2.), Belov (3.)/. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

A döntő további műsora

3. mérkőzés: holnap: Sportklub – Ferencváros (18.30).
4. mérkőzés: vasárnap: Sportklub – Ferencváros (18.30).
5. mérkőzés: kedd: Ferencváros – Sportklub (19.30, M4)
6. mérkőzés (ha kell): csütörtök: Sportklub – Ferencváros (18.30).
7. mérkőzés (ha kell): április 6.: Ferencváros – Sportklub (19.30, M4).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek